TranzX Accu elektrische fiets

Door een TranzX accu revisie worden de bezitters van allerlei merken E-bike blij. Want TranzX is een bedrijf dat, net als Shimano, systemen verkoopt om elektrische fietsen van trapondersteuning te voorzien. Dat zijn motoren, accu’s met opladers en displays. Je vindt de producten van TranzX in fietsen van Union, Raleigh, Cumberland, etc. Het fenomeen dat de kwaliteit van de oplaadbare accu van dat soort fietsen na verloop van tijd achteruit gaat treedt ook hier op. Met een TranzX accu revisie zijn al die verouderingseffecten terug te draaien. Een TranzX accu revisie kan veilig en goedkoop worden uitgevoerd door KWS Seuren Fietsaccu’s.

TranzX

Accu elektrische fiets kopen? KWS Seuren Fietsaccu’s is een specialist in het repareren van accupacks. De meest uitgevoerde reparatie is een accu revisie. Het bedrijf is bekend met de accu’s van ruim 120 merken E-bikes. Verscheidene van die merken maken gebruik van de onderdelen van TranzX. In de praktijk blijkt dat het uitstekend mogelijk is om een TranzX accu revisie uit te voeren. De accu’s worden dan voorzien van nieuwe oplaadbare cellen. Daarna wordt gecontroleerd of de nieuwe cellen goed samenwerken met het bestaande batterij management systeem en de oplader.

De prijs van een TranzX accu revisie

Doordat bij een fietsaccurevisie een groot deel van de onderdelen van een accupack worden hergebruikt, is een TranzX accu revisie veel goedkoper dan een nieuwe TranzX accu. Voor een nieuwe accu moet je rekening houden met prijzen van 500 tot 800 euro. Een TranzX accu revisie kost tussen de 275 en 425 euro. Hoe duur een accu revisie precies is hangt af van het model accu en van de gekozen capaciteit. Een nieuwe accu wordt wel sneller geleverd dan een accu revisie, want dat kost 10 dagen tijd.

Extra capaciteit bij een TranzX accu revisie

Zoals al aangegeven is het mogelijk om je accu te laten reviseren en tegelijk de capaciteit van de accu te vergroten. Daardoor kun je een grotere afstand met je E-bike rijden, tot wel twee keer zo ver als toen je de E-bike kocht. Voor uitbreiding van de capaciteit betaal je nauwelijks extra. Houd er rekening mee dat het opladen van een accu met een grotere capaciteit langer duurt. Als je de capaciteit van je accu verdubbelt zal het opladen dus ook minimaal twee keer zo lang duren. Op een TranzX accu revisie wordt twee jaar garantie gegeven.

Het onderhoud na een TranzX accu revisie

Door goed onderhoud kun je de levensduur van je fietsaccu aanzienlijk verlengen, tot wel een aantal jaren. Neem daarom de volgende tips ter harte. Laad je accu nooit op in een omgeving waar het vriest. Daardoor ontstaat condensatievocht in het accupack en dat is funest voor de accu. Zorg er ook voor dat een accupack nooit nat kan worden door regen. Een schadelijke diepteontlading wordt voorkomen door de accu elke maand op te laden tot minimaal vijftig procent, ook als de E-bike niet wordt gebruikt. Wen je aan om de accu na een TranzX accu revisie altijd binnenshuis op te laden.