B'twin Accu elektrische fiets

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw Btwin accu af. Dit terwijl de behuizing en elektronica vaak nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5
  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5

B'twin

Met een B’Twin accu revisie kun je weer jarenlang vooruit met je B’Twin E-bike. Dit merk elektrische fiets is wat minder bekend. Het is een merk dat E-bikes in het wat goedkopere segment maakt. Dat betekent niet dat het fietsen van een mindere kwaliteit zijn. Vooral na een B’Twin accu revisie kun je met deze elektrische fietsen evenveel plezier beleven als met een wat duurdere fiets van Giant, Batavus of Gazelle. Bij een B’Twin accu revisie heb je de mogelijkheid om de actieradius van je elektrische fiets aanzienlijk te verhogen.

Wanneer is een B’Twin accu revisie zinvol?

Bij elke elektrische fiets zal de actieradius na een aantal jaren achteruit lopen. Dat betekent dat je met een volle accu wat minder ver kunt fietsen. Als dat in de wintermaanden gebeurt, is dat geen probleem, want dan zijn de lage temperaturen daar de oorzaak van. Je zult merken dat je in de zomer weer gewoon je normale afstand met een volle accu kunt fietsen. Als de actieradius zich niet herstelt heeft het zin om een B’Twin accu revisie te overwegen. Het elektrische systeem van je fiets wordt dan meteen goed gecontroleerd en indien nodig gerepareerd.

Welke controles zijn onderdeel van een B’Twin accu revisie?

Als je jouw accu opstuurt voor een B’Twin accu revisie wordt als eerste gecontroleerd of het elektrische systeem nog wel correct functioneert. Het is immers niet altijd aan de accu te wijten dat je minder ver kunt fietsen met je elektrische fiets. De monteursvan kws seuren kijken eerst naar het Batterij Management Systeem. Dat regelt het laden en ontladen van je accu. Ook de oplader wordt gecontroleerd. Als één van beiden kapot is wordt dat gerepareerd. Vaak is een accu revisie dan niet meer nodig en worden veel kosten bespaard.

Wat is een B’Twin accu revisie?

Een echte accu revisie wil zeggen dat de oplaadbare cellen uit je accupack worden vervangen door nieuwe. Dat zijn niet cellen van hetzelfde type, maar veel modernere cellen. Ze wegen minder en hebben een grotere capaciteit. Daardoor heb je de kans om extra vermogen in je accupack te laten monteren. Een grotere capaciteit is volstrekt veilig. Er wordt geen schade veroorzaakt aan de motor van je elektrische fiets. Als je extra vermogen laat installeren kun je na de B’Twin accu revisie een stuk verder fietsen op je elektrische fiets op één accu lading. Extra vermogen betekent niet dat je sneller kunt fietsen.

Hoe werkt je fiets na een B’Twin accu revisie

In principe werkt je elektrische fiets na een accu revisie op dezelfde manier als daarvoor. Als je extra vermogen hebt laten plaatsen zal het wel wat langer duren voordat de accu volledig is opgeladen. Dat is niet erg, want een accupack kan na een B’Twin accu revisie wat flexibeler worden gebruikt. Het is bij moderne oplaadbare cellen niet meer nodig om het accupack volledig te ontladen of volledig op te laden. Het wordt alleen aangeraden om dat de eerste paar keer na een accu revisie te doen. Daardoor krijgt de accu sneller zijn maximale capaciteit.