BMZ Accu elektrische fiets

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw BMZ accu af. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de versleten delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

BMZ

Met een BMZ accu revisie kan het accupack van vele merken elektrische fietsen worden opgewaardeerd. BMZ is een grote internationale leverancier van oplaadbare accupacks voor elektrische fietsen. Deze accupacks zijn van een uitstekende kwaliteit, maar na een aantal jaren gebruik is het onvermijdelijk dat je een keer een BMZ accu revisie moet laten uitvoeren. Het effect daarvan is dat de actieradius van je fiets weer wordt hersteld naar het niveau van toen de fiets nog nieuw was. Bij een BMZ accu revisie worden de oude oplaadbare cellen vervangen door nieuwe moderne cellen.

De nadelen van een nieuw accupakket

Eigenaren van elektrische fietsen hebben soms twijfels over de kwaliteit van een BMZ accu revisie. Zij denken dat een nieuw accupakket kwalitatief beter is. Dat is lang niet altijd het geval. Als je al een wat oudere elektrische fiets hebt is er soms nog wel een nieuw accupack verkrijgbaar. Maar de kans is groot dat dit al een aantal jaren in een magazijn heeft gelegen. Daar zitten oude cellen in, die na het moment van productie nooit meer zijn opgeladen. Die cellen verkeren dus niet in de beste conditie en dat zal zich ook niet herstellen.

Wat krijg je met een BMZ accu revisie

Bij een BMZ accu revisie worden er nieuwe moderne li-ion cellen in je accupack geplaatst. Als je wilt kan er zelfs meer vermogen worden geplaatst dan er oorspronkelijk in heeft gezeten. Bij een BMZ accu revisie heb je de garantie dat je verse cellen krijgt, die in optimale conditie verkeren. Bij een BMZ accu revisie worden daarnaast je oplader en het power management systeem van het accupack gecontroleerd. Als dat nodig is worden ze hersteld. Een accu revisie biedt daardoor een grotere garantie op een kwalitatief goed accupack. Een BMZ accu revisie is bovendien veel goedkoper dan een nieuw accupack.

Service bij een BMZ accu revisie

Voor een accu revisie moet je de accu, de oplader en alle andere accessoires opsturen naar KWS Seuren. Dat geldt voor accupacks van alle merken, dus ook voor Sachs, Samsung en Union. Soms wordt ook gevraagd om de fietscomputer mee te sturen. Je bent je accupack ongeveer tien dagen kwijt. Als je het terug krijgt zijn alle componenten grondig gecontroleerd en ingesteld op de nieuwe accu. Als je het accupack in je fiets zet is hij klaar voor gebruik. Het wordt aanbevolen om de fiets na een accu revisie enkele keren volledig op te laden en te ontladen totdat de trapondersteuning stopt. Daardoor krijgt het accupack zijn maximale capaciteit.

Het onderhoud van een accupack

Door goed onderhoud gaat een accupack na een BMZ accu revisie weer jarenlang mee. Goed onderhoud wil zeggen dat je de accu beschermt tegen grote hoeveelheden regenwater en tegen lage temperaturen in de winter. Als je de elektrische fiets in de winter niet gebruikt moet de accu elke maand worden opgeladen. Het opladen van een accupack bij temperaturen onder nul is funest. Daardoor kan condensatievocht ontstaan en dat leidt onherroepelijk tot roest. Als een accu onverhoopt toch een keer van binnen vochtig wordt kun je hem het beste een aantal dagen bij kamertemperatuur laten drogen.