Haibike Accu elektrische fiets

Als je een sportieve elektrische fietser bent is het een goed idee om een Haibike accu revisie uit te laten voeren. Want bij sportieve fietsers draait het om de prestaties. Het is heel frustrerend als je accu ermee ophoudt als je zelf nog lang niet moe bent. Sportieve fietsers kiezen vaak voor mountainbikes en ATB’s van merken als Trek, Cannondale en Haibike. Als je een fanatieke fietser bent zal je merken dat de capaciteit van de accu na een aantal jaren minder aan het worden is. Een Haibike accu revisie bij [KWS Seuren](/) Fietsaccu’s biedt dan uitkomst.

Haibike

Waarom kun je minder ver fietsen?

De accu in je elektrische sportfiets drijft de trapondersteuning aan. Hoe sterker de accu, des te langer kun je fietsen. Met een sterkere accu kun je dus een grotere afstand kunt rijden. Wat veel sporters niet weten, is dat een accu kan slijten. De oplaadbare cellen verliezen na verloop van tijd hun kracht. Ze worden niet meer helemaal opgeladen en als ze half leeg zijn neemt de intensiteit van de trapondersteuning soms af. De enige manieren om dat op te lossen zijn een nieuwe accu te kopen of een Haibike accu revisie uit te laten voeren.

Wat gebeurt er bij een Haibike accu revisie?

Bij een Haibike accu revisie wordt het accupack van je elektrische fiets open gemaakt. De oude oplaadbare cellen worden eruit gehaald en vervangen door nieuwe. Daarna wordt het accupack weer in elkaar gezet. Er volgt een uitgebreide controle of het accupack goed samenwerkt met het batterij management systeem en met de oplader. Het accupack doorloopt daarvoor een cyclus, waarbij de accu helemaal wordt opgeladen en vervolgens weer helemaal wordt ontladen. Als die test succesvol wordt doorlopen is de Haibike accu revisie geslaagd.

Onderhoud na een Haibike accu revisie

Als je een sportieve fietser bent zorg je er uiteraard voor dat je elektrische sportfiets goed wordt onderhouden. Vergeet daarbij de accu niet na een Haibike accu revisie. Want door die op een juiste manier te gebruiken kun je er veel langer plezier van hebben. Voorkom dat het accupack nat kan worden. Bescherm het goed tegen regen en let op dat je niet door heel diep water rijdt. Laad de accu alleen op bij temperaturen boven nul. En vergeet niet om de accu elke maand een keer op te laden, ook in periodes waarin je de fiets niet gebruikt. Daarmee wordt voorkomen dat er diepteontlading optreedt.

Actieradius na een Haibike accu revisie

De actieradius van je sportfiets is een relatief begrip. Hoeveel kilometers je kunt fietsen hangt af van een groot aantal factoren. Zoals de gesteldheid van het terrein waar je gaat fietsen, de mate waarin je de trapondersteuning gebruikt en je eigen gewicht. Het is dus erg lastig om in absolute cijfers aan te geven hoe groot de actieradius van je fiets is na een Haibike accu revisie. Om te controleren of je na een accu revisie verder kunt rijden kun je dat het beste vergelijken met de afstand die je kon rijden voordat je de accu revisie liet uitvoeren.