Heinzmann Accu elektrische fiets

Als je een custom bike hebt is de kans groot dat je de prestaties van je fiets met een Heinzmann accu revisie een flinke boost kunt geven. De firma Heinzmann is gevestigd in Duitsland. Het is een leverancier van aandrijfsystemen voor elektrische fietsen, elektrische driewielers en andere op maat gemaakte elektrische voertuigen die met spierkracht worden aangedreven. Deze aandrijfsystemen worden gevoed door een accupack. Net als bij gewone elektrische fietsen van Stella, Amslod en Union zal de accu na een aantal jaren gebruik capaciteit verliezen. Dat is een normaal verschijnsel, dat verholpen kan worden met een Heinzmann accu revisie.

  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5
  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5

Heinzmann

KWS Seuren Fietsaccu’s is gespecialiseerd in de elektrische systemen van E-bikes en andere elektrisch ondersteunde voertuigen. Het bedrijf is gevestigd in een klein plaatsje onder Nijmegen. De monteurs hebben in de loop der jaren duizenden reparaties uitgevoerd aan de elektrische systemen van fietsen. Ze zijn zeer ervaren in het opsporen van allerlei storingen. Een Heinzmann accu revisie is slechts één van de reparaties die je er uit kunt laten voeren. Een accu revisie is een slimme manier om de capaciteit van je accu voor relatief weinig geld weer op het oorspronkelijke niveau te krijgen.

Li-ion cellen bij een Heinzmann accu revisie

Een accu revisie bestaat uit drie onderdelen. Eerst wordt de staat van de accu gecontroleerd. Eventuele defecten aan de behuizing of aan de elektrische systemen worden gerepareerd. Daarna worden de oude oplaadbare cellen vervangen door nieuwe. Deze oplaadbare cellen zijn meestal versleten. De laatste stap bij een Heinzmann accu revisie is een uitgebreide controle. Het vernieuwde accupack wordt volledig opgeladen en weer ontladen. Dat is het bewijs dat het accupack weer naar behoren functioneert. Dat betekent dat de nieuwe moderne li-ion cellen goed kunnen samenwerken met het bestaande batterij management systeem en met de oude oplader.

Accupack opsturen voor een Heinzmann accu revisie

Om een accu revisie uit te laten voeren bij KWS Seuren Fietsaccu’s moet je het accupack, de oplader en een eventuele sleutel bij het accupack opsturen. Een Heinzmann accu revisie duurt ongeveer tien werkdagen. Daarna krijg je het gereviseerde accupack en de accessoires weer thuisgestuurd. In verreweg de meeste gevallen kun je je elektrische vervoermiddel daarna weer jarenlang met veel plezier gebruiken. Mochten er echter problemen zijn waardoor de fiets niet goed rijdt, dan kun je contact opnemen met KWS Seuren. In de meeste gevallen worden de mankementen gratis gerepareerd.

Normaal accugebruik na een Heinzmann accu revisie

Vroeger werd aangeraden om een oplaadbare accu helemaal op te laden voordat je ermee een tocht ging maken. Ook was het advies om de accu helemaal leeg te rijden voordat hij weer opgeladen mocht worden. Dat was niet handig in de dagelijkse praktijk. Gelukkig is dat niet meer nodig bij de moderne li-ion batterijen, die bij een Heinzmann accu revisie worden gebruikt. Tegenwoordig kun je de accu het beste af en toe een poosje aan de lader hangen. Want het is voor dit type oplaadbare cellen beter als ze niet altijd volledig worden opgeladen of volledig worden ontladen.