Trenergy Accu elektrische fiets

Enkele jaren na de aanschaf van een Trenergy elektrische fiets is het nodig om een Trenergy accu revisie uit te voeren. Door intensief gebruik van de fietsen van dit luxe Nederlandse merk E-bike zal de capaciteit uiteindelijk teruglopen. Dat is te verhelpen door een nieuwe accu aan te schaffen, maar een Trenergy accu revisie werkt even goed en is veel goedkoper. In deze fietsen worden elektrische componenten gebruikt van Bafang, Shimano en [matrabike](/accu-elektrische-fiets/matrabike), allemaal producten die bij KWS Seuren Fietsaccu’s bekend zijn. Een accu revisie duurt ongeveer tien werkdagen. Je krijgt twee jaar garantie op de gereviseerde accu.

Trenergy

KWS Seuren Fietsaccu’s is gevestigd in een klein plaatsje in Noord-Limburg. Het bedrijf heeft een goed uitgeruste werkplaats, waar alle reparaties aan elektrische aandrijflijnen van E-bikes kunnen worden uitgevoerd. Gaandeweg hebben de werknemers zich ontwikkeld tot echte specialisten op dat gebied. Eén van de meest voorkomende reparaties bij het bedrijf is een accu revisie. Van de tientallen accu’s die in elektrische fietsen worden gebruikt zijn de meeste systemen wel bekend bij het bedrijf. Bijna al deze accu’s zijn geschikt voor een revisie. De kwaliteit van een gereviseerde accu is even goed als toen hij nieuw was.

Wat gebeurt er bij een Trenergy accu revisie?

Een Trenergy accu revisie bestaat voor het grootste deel uit controles. Als de accu de werkplaats binnenkomt wordt eerst de conditie van het accupack bekeken. Als de behuizing nog intact is en als het ingebouwde batterij management systeem goed werkt kan een Trenergy accu revisie worden uitgevoerd. Dat betekent dat de versleten oplaadbare cellen worden vervangen door nieuwe. Daarna ondergaat het hele systeem een intensieve controle. Er wordt met name gekeken of de nieuwe cellen goed samenwerken met de oude oplader en het batterij management systeem.

Waarom kun je een Trenergy accu revisie niet zelf uitvoeren?

Het wordt afgeraden om zelf een Trenergy accu revisie uit te voeren. Vooral het bepalen van het type van de nieuwe oplaadbare cellen is een lastig klusje. Dat kan alleen worden gedaan met de juiste meetapparatuur. Er moet immers worden bepaald welke cellen, welke opladers en welke batterij management systemen goed kunnen samenwerken. Bij KWS Seuren is dat van de meeste accupacks bekend. Als de verkeerde cellen worden geplaatst zal het accupack niet goed werken. In extreme gevallen kan het accupack bij het opladen in brand vliegen. Als je een Trenergy accu revisie bij KWS Seuren laat uitvoeren wordt dat op een gegarandeerd veilige manier gedaan.

Een Trenergy accu revisie laten uitvoeren

De elektrische fietsen van Trenergy zijn bekend om hun uitzonderlijk krachtige accu’s. Daar kun je grote afstanden mee fietsen. Bij een Trenergy accu revisie kun je diezelfde capaciteit terug laten plaatsen. Soms is het zelfs mogelijk om de capaciteit van je accu te vergroten. Je kunt dat zelf bepalen tijdens het bestelproces van een accu revisie. Dat doe je op de website van KWS Seuren. Het bestellen van een Trenergy accu revisie is heel eenvoudig, dankzij de goede aanwijzingen die op de website worden gegeven.