Aldi Accu elektrische fiets

Bij Aldi zijn, net als bij Stella en Amslod betaalbare E-bikes te koop. Voor een Aldi accu revisie betaal je ook niet de hoofdprijs. Als je na jarenlang probleemloos fietsen merkt dat de actieradius van je E-bike steeds kleiner wordt, ligt dat waarschijnlijk aan de accu. Een accu kan enkele honderden keren een cyclus van opladen en ontladen doorlopen. Maar op een gegeven moment is hij op. Dan is de capaciteit zo ver teruggelopen, dat je er nog maar kleine eindjes op kunt fietsen. Een nieuwe fiets, een nieuwe accu of een Aldi accu revisie is dan de oplossing.

Nieuwe fiets, accu of Aldi accu revisie?

Voor welke oplossing je kiest om de trapondersteuning van je E-bike een boost te geven is onder anderen afhankelijk van de hoeveelheid geld die je wilt uitgeven. Als geld geen rol speelt kun je een nieuwe E-bike kopen. Een nieuwe accu is goedkoper, maar die kost nog altijd ongeveer zo’n 40% van een nieuwe E-bike. De meest voordelige oplossing is een Aldi accu revisie. Daarvoor betaal je ongeveer 20 – 40 procent van de prijs van een nieuwe accu. Op de site van KWS Seuren, specialist in fietsaccu’s wordt duidelijk aangegeven wat een Aldi accu revisie kost.

Wat is een Aldi accu revisie?

Bij een accu revisie worden de oplaadbare cellen in de fietsaccu vervangen door nieuwe. Je kunt kiezen of je de cellen wilt vervangen door cellen met dezelfde capaciteit of met een hogere capaciteit. Hoe hoger de capaciteit, des te groter de actieradius van je E-bike. Het is dus mogelijk om bij een Aldi accu revisie nieuwe cellen in je accupakket te laten plaatsen waarmee je tot twee keer zo ver kunt fietsen als met het originele pakket. Een accu revisie is ingewikkeld. Daarom wordt de werking van de accu na het vervangen van de cellen uitgebreid gecontroleerd.

Je accu opsturen naar KWS Seuren

Bij klachten over een teruglopende actieradius begin je door op de site van KWS Seuren de nieuwe cellen voor je Aldi accu revisie uit te zoeken. Als je op de site jouw type accu niet kunt vinden kunnen de medewerkers van de helpdesk je daarbij helpen. Je kiest eerst de gewenste capaciteit en plaatst dan de bestelling. Via e-mail krijg je een verzendlabel toegestuurd. Dat wordt gebruikt om je accu plus lader via PostNL op te sturen. Let op of je nog meer onderdelen mee moet sturen, zoals de sleutel van de accu.

Resultaat van een Aldi accu revisie

Je accu wordt bij KWS Seuren eerst grondig onderzocht om erachter te komen of klachten over een lagere actieradius wel door de accu worden veroorzaakt. Als er een andere oorzaak is wordt de accu gerepareerd. Als de cellen van de accu versleten zijn worden ze vervangen door nieuwe, dus dan wordt de Aldi accu gereviseerd. Na een eindcontrole krijg je de accu weer thuis gestuurd. Mocht je na het terugplaatsen van de accu in je E-bike nog steeds klachten hebben, dan kun je dit melden bij KWS Seuren. Er wordt dan aanvullend onderzoek gedaan naar de oorzaak van de klachten.