Amslod Accu elektrische fiets

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw Amslod accu terug. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of e-bike accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5
  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5

Amslod

Bij een Amslod accu revisie wordt de capaciteit van je accu hersteld. Sterker nog, je kunt de actieradius van je Amslod E-bike een flinke upgrade geven. Dat doe je door voor nieuwe cellen met meer vermogen dan de originele te kiezen. Daarmee kan de actieradius van je E-bike verdubbelen. Je kunt na een Amslod accu revisie dus tot wel twee keer zo ver fietsen met je E-bike. Het leuke is, dat een Amslod accu revisie minder kost dan de aanschaf van een nieuwe accu. Dat komt doordat alleen de oplaadbare cellen worden vernieuwd. De behuizing en elektronica zijn immers nog intact.

Is een Amslod accu revisie riskant?

Een accu revisie is een ingewikkelde klus. Bij het vervangen van de oude oplaadbare cellen in een accupack door nieuwe komt veel meer kijken dan bij het vervangen van de batterijen in een afstandsbediening. Het opladen en ontladen wordt geregeld door elektronica. Als de nieuwe cellen niet goed samenwerken met de lader en de elektronica zal het accupack niet goed werken. Er kan zelfs brand ontstaan. Als een accu revisie door deskundige mensen wordt uitgevoerd, zoals bij KWS Seuren, is het risico op tegenvallende resultaten minimaal. Want ook de werking van de oplader en de elektronica worden gecontroleerd. Na een Amslod accu revisie wordt de nieuwe accu volledig getest.

Hoe bestel je een Amslod accu revisie?

Je kunt een Amslod fietsaccu revisie bestellen via de website van KWS Seuren. Eerst zoek je het type accu op dat in je E-bike zit. Daarna zoek je op de site met welke capaciteit deze kan worden gereviseerd. Tenslotte plaats je de bestelling. Via de e-mail krijg je een label toegestuurd. Dat plak je op de doos waarin je de oude accu verpakt. Vergeet niet om ook de lader en eventuele andere accessoires mee te sturen. De doos kan gratis via PostNL naar KWS Seuren worden opgestuurd. Die zal je accu controleren, indien nodig repareren en reviseren. Na circa tien dagen krijg je de gereviseerde accu thuis gestuurd.

Het gebruik van je accu

Bij oudere typen NiCad accu’s werd aanbevolen om die altijd helemaal te laten ontladen en hem vervolgens weer volledig op te laden. Daarmee kon worden voorkomen dat de accu’s ‘lui’ werden. Dat gold niet alleen voor de accu’s van Amslod, maar voor alle accu’s, zoals Gazelle accu's en Giant accu's. Bij de nieuwe typen Li-Ion accu’s, die worden gebruikt tijdens een Amslod accu revisie, hoef je daarmee geen rekening te houden. Je kunt een Li-ion-accu met een gerust hart half opladen en hem dan gebruiken.

Het beste resultaat na een Amslod accu revisie

Je kunt maximaal profiteren van je E-bike na een Amslod accu revisie door je fiets gewoon te gebruiken. Uit testen blijkt dat je de nieuwe li-ion-accu het meest optimaal gebruikt als je hem niet te ver oplaadt, bijvoorbeeld tot 85%. Dan kun je tot wel 1500 ontlaad-cycli halen. Aanbevolen wordt om de accu ook niet te ver te ontladen, hooguit tot 30%. Accu’s gaan heel snel kapot als ze worden opgeladen bij temperaturen onder nul. Als de E-bike in de winter niet wordt gebruikt moet de accu toch elke maand worden opgeladen.