Onze Kernactiviteiten

Bij KWS hebben we een aantal kernactiviteiten om onze kwaliteit te waarborgen en om te blijven innoveren binnen het bedrijf.

Diagnose en evaluatie: We beschikken over gespecialiseerde technici die de fietsaccu’s grondig onderzoeken om de exacte oorzaak van het probleem vast te stellen. Dit omvat het testen van de batterijcapaciteit, spanning, stroomsterkte en het identificeren van de defecte onderdelen. De bevindingen worden allemaal genoteerd in de “accu FAQ", hier staat van elke accu elk probleem/foutcode vermeld met een oplossing daarvan. Dit is een eigen unieke gegevensdatabank die wij hebben opgebouwd, en deze wordt steeds verder doorontwikkeld en geactualiseerd.

Reparatie en revisie: We voeren reparaties en revisies in eigen huis uit, hierbij worden defecte onderdelen vervangen, zoals cellen, BMS (Battery Management System), bekabeling, laadpoorten, lampen etc. Het upgraden/reviseren van accu’s zorgt voor een langere levensduur van een fietsaccu.

Kwaliteitscontrole: We voeren een zorgvuldige kwaliteitscontrole uit om ervoor te zorgen dat elke gereviseerde en/of gerepareerde accu voldoet aan de hoogste normen. Hier testen we of de accu helemaal in orde is om terug naar de klant te gaan, zo testen we de accu bijvoorbeeld in de fiets, kijken we of alle indicatoren werken, kijken we of dat accu goed geprogrammeerd is etc.

Klantenservice: We hebben een uitstekende klantenservice omdat wij het contact met zowel zakelijk als particulier zeer belangrijk vinden. Onze klantenservice beantwoordt niet alleen vragen van klanten maar ook bieden wij professioneel advies over batterij onderhoud, gebruik en optimalisatie van de batterijprestaties. Ook houdt de klantenservice zich bezig met klachtenafhandeling, garanties en after-sales.

R&D: We zijn continu bezig met onderzoek en ontwikkeling door onze “accu FAQ” steeds verder uit te breiden en oplossingen te zoeken voor problemen met accu’s, we blijven op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en technologieën op het gebied van fietsaccu's en andere soort accu’s. Dit doen we ook door het ontwikkelen van eigen technieken en procedures om de revisie- en reparatieprocessen helpen te optimaliseren en te verbeteren. Ook hebben we voor verschillende type accu’s eigen software ontwikkeld om de accu’s te kunnen programmeren.


buscamper KWS Seuren

2017

In 2017 begonnen met het actief repareren en reviseren van allerhande accu's. Dit nog in de tijd dat alle 3 de broers nog een opleiding volgden. Met de werkplaats achter het woonhuis op zolder. Iets eerder in 2016 zijn wij ook begonnen met de verhuur van een buscamper

2018

In dit jaar zijn we naast de studie druk bezig geweest met het uitbreiden van ons klantenbestand voor fietsaccu's, van zakelijke klanten tot consumenten door heel Nederland. In 2018 zijn we ook op zoek gegaan naar een extra buscamper voor de verhuur waardoor we dit jaar 2 buscampers in de verhuur hadden. Naast school, de campers en fietsaccu's hadden we steeds minder tijd.

2019

In 2019 hebben we onze eerste werknemer aangenomen voor de reparatie en revisie vanwege steeds meer aanvragen en ondertussen al een vaste klantenkring. In dit jaar tevens erkend leerbedrijf geworden om ook stageplekken aan te kunnen bieden.

2019 Campers

In 2019 hebben wij in het voorjaar 4 nieuwe campers aangekocht voor de verhuur, aan het einde van deze verhuurperiode hebben wij onze nieuwe website gelanceerd

Lancering nieuwe shops

B2B.kwsseuren.nl

Speciaal voor de zakelijke markt:

  • Fietshandelaren & fietsspeciaalzaken
  • Batterijproducenten
  • Mobiliteitsproducenten
  • Distributeurs
  • Elektrische wagenparken
  • Lease- en verhuurbedrijven
  • Bezorgdiensten


Nieuw ordersysteem

kwsseuren.de

Uitbreiding van onze bestaande diensten voor een breder publiek

2020 voorjaar Campers

5 Gloednieuwe campers toegevoegd voor de verhuur

2021

MT/Sprout

KWS Seuren is door MT/Sprout geselecteerd voor de meest veelbelovende 25 onder 25 van 2021 

2020

Begin 2020 verhuist naar een loods van ruim 1100 vierkante meter in Beugen (Gemeente Boxmeer). Hier wordt dagelijks van maandag tot zaterdag samengewerkt met ongeveer 25 medewerkers. Van het uitvoeren van reparaties aan accu's tot complete revisies en diagnose stellen van voornamelijk fiets accu's.

2021 Gehele pand in Beugen

Groei naar ruim 50 FTE

Samenwerkingen

Samsung

KWS Seuren, een Nederlands revisiebedrijf voor fietsaccu's, heeft een officieel partnerschap met Samsung. Deze samenwerking benadrukt de combinatie van KWS Seuren's revisie expertise met Samsung's technologische kennis, wat resulteert in fietsaccu's met een groter bereik en hogere kwaliteit. Dit partnerschap onderstreept de toewijding van beide bedrijven aan innovatie en duurzaamheid in de e-bike industrie.

Panasonic

KWS Seuren heeft Panasonic benaderd voor een samenwerking waarbij KWS de mogelijkheid heeft gekregen, hun hoogwaardige cellen in de productie van nieuwe accu's te gebruiken, met name voor het vervaardigen van fietsaccu's. Deze strategische keuze voor Panasonic's cellen stelt KWS Seuren in staat om accu's te bieden met verbeterde prestaties en een langere levensduur, gericht op diverse toepassingen binnen de mobiliteitssector.  

2022

Augustus nieuwe eigen portal Live

Maanden van ontwikkelen aan een eigen intern systeem. Hiermee zijn we op weg om alle administratieve handelingen zo ver als mogelijk geautomatiseerd te krijgen. Ook heeft dit er voor gezorgd dat we nog beter inzicht hebben in het proces.

Presentatie Domino's Pizza

Een presentatie mogen geven aan een aantal franchisenemers van Domino's Pizza Nederland🍕 over (defecte) bezorg accu's🔋

2022 September Velovak

Tweewielervakbeurs in Gorinchem. Beurs waarin veel van onze zakelijke klanten te vinden waren.

2022 Oktober Brand

Op zondagochtend 16 oktober 2022 brak er brand uit bij ons fietsaccu revisie bedrijf in Beugen. Gelukkig raakte er niemand gewond, maar al onze spullen zijn verloren gegaan, inclusief de complete voorraad.

Brand KWS Seuren

Zondag 16 Oktober is het volledige pand van 3300m2 afgebrand, ondanks de hulp van brandweer en hulpdiensten is er helaas niks over gebleven

na opruimingswerkzaamheden KWS Seuren brand

Na de brand

Enkele weken na de brand zijn de opruimwerkzaamheden afgerond.

2022 Oktober Tijdelijke locatie

31 Oktober zijn we op onze tijdelijke locatie in Gennep weer bestaande en nieuwe klanten gaan helpen. In korte tijd hebben we met man en macht gewerkt om het bedrijf weer snel op te bouwen.

Uitbreiding tijdelijke locatie

Na een aantal weken kwamen we weer ruimte te kort en hebben we onze werkplaats weer verdubbeld in oppervlakte en capaciteit. Met deze uitbreiding kunnen we voorlopig weer even vooruit.

2023 Februari E-bike Xperience in de Jaarbeurs Utrecht

Veel bekende merken en nieuwe e-bikes te zien. Met een testparcours voor de verschillende E-bikes die aanwezig zijn.🚲 Leuk om te zien dat er nog steeds heel veel groei in de ebike markt zit!  

Ingebruikname nieuwe werkbus

Onze servicebus stelt ons in staat om zowel bestaande als nieuwe klanten te bezoeken, waardoor we onze service kunnen uitbreiden en tegelijkertijd onze zichtbaarheid verbeteren.

2023 Mei Nieuwe B2B website live

Na maandenlang hard werken achter de schermen, is onze nieuwe B2B webshop online. Samen met een team van professionals hebben we een nieuw platform ontworpen die direct in verbinding staat met ons interne systeem. De webshop biedt een brede selectie van revisies, reparaties en nieuwe acculaders. De focus lag op het creëren van een webshop die niet alleen mooi en modern is, maar ook gemakkelijk te navigeren en gebruiksvriendelijk is. Hiermee is een eerste opstap gemaakt naar de nieuwe B2C website

2023 Augustus nieuwe B2C website live

Na het testen van de nieuwe B2B shop in Nederland en het doorvoeren van verbeterpunten hebben we de Nederlandse B2C Webshop kunnen lanceren in augustus.

2023 Oktober nieuwe Duitse B2B en B2C website

Na het controleren en opzetten van de nieuwe Duitse websites( Duits B2C en Duits B2B) hebben we deze ook live kunnen zetten. Hiermee is ons oude systeem compleet komen te vervallen waardoor we niet meer met oude data hoeven te werken. Het complete systeem is nu volledig geïntegreerd. Dit heeft voor verdere optimalisatie in het proces gezorgd. 

wij gaan hier bouwen KWS

2024 Herbouw pand KWS Seuren

2024 wordt het jaar waar wij ons pand weer volledig gaan herbouwen. De tekeningen zijn klaar, berekeningen worden de laatste hand aan gelegd. Wij staan klaar om te beginnen.

Over KWS Seuren

Met de kennis die we de afgelopen jaren hebben opgedaan, reviseren en repareren wij fietsaccu's van bijna alle merken. Wij zijn gespecialiseerd in de revisie en reparatie van uw fietsaccu. Veel fietsaccu’s van de fietsmerken zoals: Giant, Bosch, Bionx, Flyer, Batavus, Sparta, Trek en ook elektrische scooter accu's zoals de Tomos E-lite, Novox en andere merken kunnen wij herstellen. Daarnaast maken we accu’s op maat voor speciale fietsen, auto's, boten, huishoudaccu's, gazonmaaiers en accuboormachines.