Crystalyte Accu elektrische fiets

Na verloop van jaren zal de capaciteit van uw Crystalyte accu terugvallen. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Crystalyte

Met een Crystalyte accu revisie kun je je fiets een krachtige impuls geven. Je zult merken dat je de accu veel minder vaak hoeft op te laden. De bekendste producten van Crystalyte zijn de ombouwsets. Daarmee kun je een gewone fiets ombouwen naar een elektrische fiets. Dan geniet je van hetzelfde zetje in de rug als iedereen die een E-bike koopt van Sparta, Giant of Amslod. Ook de actieradius van een omgebouwde fiets zal echter op den duur teruglopen. Dan is een Crystalyte accu revisie een goede optie om je fiets weer zijn oorspronkelijke vermogen terug te geven.

Wat houdt een Crystalyte accu revisie in?

Het accupakket dat je bij de ombouwset kreeg bestaat uit een aantal oplaadbare cellen. Die zitten verpakt het accupakket en als het goed is kun je daar zelf niet bij. Dat is voor je eigen veiligheid. Want bij het opladen kan een accupakket erg heet worden. Als het wordt opengemaakt en weer verkeerd in elkaar wordt gezet kan er zomaar brand ontstaan. Bij een Crystalyte accu revisie door KWS Seuren wordt het accupack geopend, de oplaadbare cellen worden vervangen, en het accupack wordt daarna weer deskundig afgesloten. Tenslotte wordt goed gecontroleerd of het accupack veilig kan worden opgeladen.

Vermogen opwaarderen bij een Crystalyte accu revisie

Doordat de techniek rond oplaadbare cellen in de afgelopen jaren enorm vooruit is gegaan, kan er in cellen met dezelfde afmetingen als vroeger meer vermogen worden opgeslagen. Door een Crystalyte accu revisie kun je nu dus ook het vermogen van je accu verhogen. Dat doe je op de site van KWS Seuren als je de accu revisie bestelt. Eerst zoek je het correcte type accupack op en daarna kies je het gewenste vermogen. Je hoeft niet bang te zijn dat de motor van je fiets daardoor beschadigt. Met extra vermogen kun je alleen verder fietsen, niet harder.

Onderhoud na een Crystalyte accu revisie

Als je de gereviseerde accu weer thuisgestuurd krijgt zal je merken dat je fiets weer net zo goed rijdt als toen je hem net had omgebouwd naar elektrisch. Een accupack heeft na een Crystalyte accu revisie weinig speciaal onderhoud nodig. Je moet hem alleen beschermen tegen regen. Echt schadelijk is het als je de accu oplaadt bij temperaturen onder nul. Dan komt er vocht in het accupack. Het zal dan in korte tijd door roest kapot gaan. Als er toch vocht in het accupack is gekomen kun je dat proberen binnenshuis te laten drogen.

Diepteontlading voorkomen

Veel accupacks van elektrische fietsen gaan voortijdig kapot door diepteontlading. Dat gebeurt als een accu lange tijd niet wordt opgeladen. De spanning in de cellen wordt dan zo laag, dat het batterij management systeem de accu niet meer kan opladen. Dan moet je het accupack opsturen naar KWS Seuren voor reparatie. Maar je kunt beter voorkomen dat die situatie ontstaat. Zorg er daarom voor dat je accupack na een Crystalyte accu revisie elke maand voor minstens 50% wordt opgeladen. Dat moet je ook doen in de winter, als je de elektrische fiets niet gebruikt. Opladen moet dan bij kamertemperatuur.