Antec Accu elektrische fiets

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw Antec accu terug. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5
  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5

Antec

Bij KWS Seuren kun je met een Antec accu revisie de actieradius van je E-bike herstellen. Net als bij de smartphone zal de capaciteit van de accu na een aantal jaren gebruik flink teruglopen. Hij moet steeds vaker worden opgeladen en je kunt er minder lang gebruik van maken. Bij de E-bike is dat precies hetzelfde. Je kunt dan kiezen voor een nieuwe accu, maar eigenlijk is dat zonde. Want de behuizing en de elektronica zijn nog prima in orde. Bij een Antac accu revisie worden alleen de oplaadbare cellen in je accu vervangen.

Complicaties bij een Antec accu revisie

Een accu revisie, of dat nu voor de accu van een E-bike van Giant, Batavus of Koga is, is specialistisch werk. De accucellen werken nauw samen met de elektronica in de oplader en de E-bike. Het vervangen van de oplaadbare cellen is een stuk ingewikkelder dan het vervangen van een paar batterijen in een afstandsbediening. Daarom wordt altijd uitgebreid gecontroleerd of het accupakket na de Antec accu revisie nog steeds correct werkt. Desondanks kan het voorkomen dat je gereviseerde accu het niet meer goed doet. In dat geval kun je contact opnemen met KWS Seuren om de problemen op te lossen.

Betere kwaliteit na een Antec accu revisie?

Door een Antec accu revisie kun je je E-bike weer jarenlang zonder problemen gebruiken. Het nieuwe accupakket is vaak kwalitatief beter dan het oude. Dat komt doordat de techniek achter de oplaadbare cellen in de afgelopen jaren sterk is verbeterd. Moderne li-ion cellen, die worden gebruikt bij een Antec accu revisie, hebben geen last meer van het geheugeneffect. Dat leidde er bij ouderwetse NiCad cellen toe dat de capaciteit van de accu snel terug liep als ze niet regelmatig volledig werden ontladen en opgeladen.

Nieuwe accucellen eenvoudiger in gebruik

Een accupakket na een Antec accu revisie kan het beste regelmatig worden gebruikt. Aanbevolen wordt om de accu niet te lang aan de lader te hangen. Het is beter voor de accu als hij niet verder wordt opgeladen dan 75 – 85 procent. Ook is het goed voor de levensduur van de accu als hij niet verder wordt ontladen dan tussen 20 – 30 procent. Uiteraard is het geen enkel bezwaar als je de accu voor een lange fietstocht een enkele keer volledig oplaadt. Maar voor het dagelijks gebruik is het beter om dat niet te doen.

Voordelen van een Antec accu revisie

Een Antec accu revisie is circa 40% goedkoper dan een nieuwe accu. Doordat er nieuwe typen cellen worden gebruikt krijg je een accu terug met meer kwaliteit en – als je daarvoor hebt gekozen – extra capaciteit. Je kunt dus verder fietsen met je E-bike. Maar het grootste voordeel van de nieuwe cellen is dat je de accu niet meer volledig op hoeft te laden. Het enige waar je bij een accupack na een Antec accu revisie echt op moet letten is dat de accu in de winter elke maand moet worden opgeladen. Liefst bij kamertemperatuur en ook als je je E-bike niet gebruikt.