Bulls Accu elektrische fiets

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw Bulls accu terug. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Bulls

Als sportieve fietser zal je merken dat je met je elektrische fiets na een Bulls accu revisie veel meer kilometers kunt rijden op een volle acculading. De elektrische fietsen van Bulls staan er om bekend dat ze, net als die van Koga en Trek vooral gekocht worden door sportievelingen. De fietsen zijn erg licht uitgevoerd en bedoeld voor het afleggen van grotere afstanden. Ze hebben doorgaans veel versnellingen en een middenmotor. Op die manier kun je voor jezelf de meest comfortabele instelling zoeken. Als na jaren gebruik de actieradius afneemt wordt het tijd om actie te ondernemen.

Alternatieven voor een Bulls accu revisie

Wie niet meer tevreden is over de prestaties van zijn elektrische fiets gaat op zoek naar mogelijkheden om daar wat aan te doen. De meest rigoureuze beslissing is om je fiets te verkopen en een nieuwe aan te schaffen. Dan ben je veel geld kwijt, want elektrische fietsen met de kwaliteit van Bulls zijn behoorlijk prijzig. Je kunt er ook voor kiezen om alleen een nieuwe accu te kopen. Dat is een beetje riskant. Want als er en andere reden is waarom de actieradius terug loopt, helpt een nieuwe accu niet. Je kunt je geld dus beter besteden aan een Bulls accu revisie bij KWS Seuren.

Een Bulls accu revisie zonder risico

Aan het begin van een accu revisie worden alle kritische punten van de elektrische installatie van je fiets gecontroleerd. Als de elektrische installatie waarmee het opladen en ontladen worden geregeld kapot zijn wordt dat gerepareerd. En als je oplader niet meer goed functioneert krijg je daar een nieuwe voor. Soms is het na het repareren van die mankementen niet eens meer nodig om een Bulls accu revisie uit te laten voeren. Hoe dan ook; na een Bulls accu revisie doet je elektrische fiets het gegarandeerd weer net zo goed als toen hij nieuw was.

Zelf een Bulls accu revisie uitvoeren?

Zelfs als je een handige doe-het-zelver bent is het niet mogelijk om een Bulls accu revisie uit te voeren. Voor het doormeten van het batterij management systeem en voor het controleren van de oplader is gespecialiseerde apparatuur nodig. En het vervangen van de oplaadbare cellen door nieuwe moderne exemplaren is niet eenvoudig. Als je dat op de verkeerde manier doet kan een Bulls accu revisie zelfs tot onveilige situaties leiden. Want de temperaturen bij het opladen van de accu kunnen dan zo hoog oplopen dat er brand ontstaat. Laat het reviseren van een accupack van een elektrische fiets dus altijd over aan professionals.

Het eerste gebruik na een Bulls accu revisie

Het wordt aangeraden om het accupack van je elektrische fiets na een Bulls accu revisie de eerste vijf keren helemaal op te laden en helemaal leeg te fietsen. Dat betekent dat je moet doorfietsen totdat de trapondersteuning helemaal wegvalt. Dus niet stoppen als het display op de fiets aangeeft dat de accu leeg is, want dat is nog ingeregeld op de situatie van voor de accu revisie. Door de fiets de eerste keren volledig op te laden en te ontladen zal het display weer betrouwbare informatie geven.