Itek Accu elektrische fiets

Voor herstel van de actieradius van je elektrische fiets kun je bij KWS seuren Fietsaccu’s een Itek accu revisie laten uitvoeren. Itek is leverancier van een zeer groot aantal modellen elektrische fietsen. Deze fietsen zijn aantrekkelijk geprijsd in het laag- en middensegment. Itek maakt gebruik van de motoren en elektrische systemen van verschillende fabrikanten. Als je een Itek accu revisie wilt laten uitvoeren moet je goed opletten dat je de juiste accu selecteert. Dat kan via de site van KWS Seuren. Het bestelproces is heel eenvoudig en je krijgt naderhand een e-mail met aanwijzingen voor het opsturen van de accu.

Waarom een Itek accu revsie

Een Itek accu revisie is een voordelige manier om de accu van je elektrische fiets weer nieuw leven in te blazen. Als je de fiets een aantal jaren in je bezit hebt is dat noodzakelijk, want de accu van een fiets gaat langzaam achteruit. Dat gebeurt bij elke elektrische fiets, zelfs bij de duurste modellen van Gazelle, Trek of TranzX. Het goede nieuws is echter, dat er bij een Itek accu revisie betere oplaadbare cellen in het accupack worden geplaatst dat er in zaten. Daardoor zal de accu na een accu revisie langer meegaan dan de oorspronkelijke cellen.

Itek Accu elektrische fiets

KWS Seuren Fietsaccu’s heeft een goed geoutilleerde werkplaats midden in het land. Voor een Itek accu revisie moet je het accupack opsturen. Het duurt ongeveer tien werkdagen voordat je die weer thuis krijgt. Bij het bestellen op de website kies je eerst voor het merk Itek. Daarna kies je het model accu in jouw elektrische fiets en vervolgens de capaciteit die je er in wilt laten plaatsen. Na het afronden van de bestelling kun je je accupack en de oplader opsturen via PostNL. Als je de sticker gebruikt die door KWS Seuren per e-mail naar jou wordt verzonden is het verzenden via PostNL gratis.

Waaruit bestaat een accu revisie?

Een Itek accu revisie is een klus voor daarvoor opgeleide monteurs. Zodra een accupack arriveert wordt eerst getest of de oplader, de behuizing en het geïntegreerde batterij management systeem nog goed functioneren. Daarna worden de oude oplaadbare cellen verwijderd en vervangen door nieuwe exemplaren. De behuizing wordt daarna weer op een veilige manier afgesloten, zodat er bij het opladen geen brand kan ontstaan. Tenslotte wordt het hele pakket na een Itek accu revisie nogmaals uitgebreid getest. Dat wordt onder andere gedaan door het accupack een keer volledig op te laden en te ontladen.

Garantie op een accu revisie

Je krijgt je accupack pas terug als het na een Itek accu revisie weer helemaal goed werkt. Daar krijg je twee jaar garantie op. Mocht de accu binnen die twee jaar kapot gaan of storingen hebben, dan wordt dat in de meeste gevallen kosteloos gerepareerd. KWS Seuren heeft ook veel ervaring in het herstellen van de elektrische systemen van E-bikes. Dus als dat bij jouw fiets niet meer goed functioneert kun je je ook wenden tot de monteurs van KWS Seuren Fietsaccu’s.