Dahon Accu elektrische fiets

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw Dahon accu af. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Er zijn geen producten beschikbaar

Dahon

Als de actieradius van jouw elektrische Dahon vouwfiets je niet meer zo ver laat fietsen dan je gewend bent, is het tijd voor een Dahon accu revisie. Bij zo’n revisie krijg je nieuwe oplaadbare cellen in je fietsaccu. Als je wilt kun je de capaciteit van de accu uitbreiden, tot wel ruim twee keer de originele waarde. Dat betekent dat je na een Dahon accu revisie dubbel zo ver kunt fietsen op één acculading. Het extra vermogen kan worden toegevoegd omdat de nieuwe oplaadbare cellen kleiner zijn dat de originele. Extra capaciteit in de accu is niet schadelijk voor de motor van je E-bike.

Telkens opladen is lastig

Een elektrische Dahon vouwfiets is ideaal om mee te nemen in het openbaar vervoer. Op je plaats van bestemming kun je een flinke fietstocht maken en de omgeving leren kennen. Als je elektrische fiets wat ouder wordt zal de afstand die je met een volle accu kunt rijden minder groot worden. Dat komt doordat de capaciteit van de accu terugloopt. Dat is een normaal proces, dat bij alle elektrische fietsen optreedt, dus ook bij E-bikes van Koga, Stella en Sparta. Je kunt dan een nieuwe accu kopen, bij  maar het is goedkoper en veiliger om een Dahon accu revisie uit te laten voeren.

Waarom kiezen voor een Dahon accu revisie?

Het nadeel van een Dahon accu revisie is dat je de accu moet opsturen en dat je hem tien dagen kwijt bent. Als je een nieuwe accu koopt kun je meteen weer fietsen. Maar het voordeel van een Dahon accu revisie is dat dit ongeveer 40 procent goedkoper is dan een nieuwe accu en dat meteen het hele elektrische systeem van je fiets wordt gecontroleerd. Als er een probleem is met het batterij management systeem of met de oplader wordt dat ontdekt en gerepareerd. Na een Dahon accu revisie heb je dus de zekerheid dat je elektrische fiets weer optimaal in orde is.

Waarom de capaciteit vergroten bij een Dahon accu revisie?

Een optie waar veel mensen gebruik van maken bij een accu revisie is het opwaarderen van het vermogen van de accu. Dat zorgt voor een grotere flexibiliteit bij het fietsen, want dan is het nog minder vaak nodig om de accu tussentijds op te laden. Door een krachtiger accu kun je namelijk met één acculading veel verder fietsen. Het opwaarderen van de capaciteit bij een Dahon accu revisie heeft niet als effect dat je sneller kunt fietsen. De motor is even krachtig als voorheen, hij geeft alleen langer trapondersteuning.

Aandachtspunten na een Dahon accu revisie

Als eigenaar van een kws seuren E-bike kun je de levensduur van je accupack aanzienlijk verlengen. Zorg er ten eerste voor dat het accupack goed beschermd is tegen water. Bij een hevige regenbui mag er geen water in het accupack komen. Laad de accu het liefst op bij kamertemperatuur. Opladen bij temperaturen onder nul is funest voor de accu. Dan gaat hij heel snel kapot. Zorg er ook voor dat de accu eens per maand aan de oplader wordt gehangen, ook als je de elektrische fiets een tijdlang niet gebruikt.