Montego Accu elektrische fiets

De capaciteit van uw Montego accu zal in de loop der jaren ingeboet hebben. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5
  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5

Montego

Als je E-bike steeds minder ver wil rijden kun je dat verhelpen met een Montego accu revisie of met een nieuwe accu. Een Montego accu revisie is, net als accu revisies van Gazelle en Giant, veel goedkoper. Die kost maar de helft van een nieuwe accu. Het nadeel van een accu revisie is dat dat je tijdens de reparatie van je accu de E-bike tijdelijk niet kunt gebruiken. Dat duurt ongeveer tien dagen als je dat laat uitvoeren bij KWS Seuren Fietsaccu’s, maar daarna heb je wel een zo goed als nieuwe accu. Een accu revisie heeft op het fietsen hetzelfde effect als een nieuwe accu.

Wat gebeurt er bij een Montego accu revisie?

Bij een accu revisie worden zoveel mogelijk onderdelen uit je oude accu hergebruikt. Om te bepalen welke onderdelen nog intact zijn begint een Montego accu revisie met een gedegen controle van je accu en de oplader. Als de behuizing, de oplader en de elektrische printplaat in het accu pakket nog goed werken worden alleen de oplaadbare cellen in je accu vervangen door nieuwe. Na een intensieve eindcontrole, waarbij een volledige cyclus van opladen en ontladen wordt doorlopen, is de Montego accu revisie voltooid. Hij is dan weer even krachtig als een nieuwe accu en je kunt er weer lange fietstochten mee houden.

Waarom liever een Montego accu revisie?

Als je de keus hebt tussen een nieuwe accu en een Montego accu revisie wordt vaak gekozen voor een nieuwe accu. Kennelijk wordt gedacht dat een nieuwe accu een betere kwaliteit heeft. Dat klopt niet. Een acculader en de elektrische componenten, zoals het batterij management systeem, zijn nauwelijks aan slijtage onderhevig. Als de oplaadbare cellen zijn vervangen is een gereviseerde accu net zo goed als een nieuwe. Qua prijs kun je veel beter voor een accu revisie kiezen. Een nieuwe accu kost 500 euro of meer en een accu revisie kost rond de 300 euro.

Specialisten

Het reviseren van een accu moet door specialisten worden gedaan. Een accupack is niet ontworpen om het uit elkaar te halen en dat moet heel voorzichtig gebeuren. Ook bij het terugplaatsen van het juiste type elektrische cellen moet je goed opletten. Als de verkeerde cellen worden geplaatst gaan er soms componenten kapot en er kan zelfs brand ontstaan. Bij KWS Seuren hoef je daar niet bang voor te zijn want de kwaliteit is uitstekend geborgd. Er wordt gewerkt vanuit een goed ingerichte werkplaats in het midden van het land. Voor een Montego accu revisie moet je daar het accupack en de oplader naartoe sturen.

Hoe kun je een Montego accu revisie bestellen?

Een Montego accu revisie kun je bestellen via de website van KWS Seuren Fietsaccu’s. Je kiest in het menu voor de categorie Fietsaccu Revisie en selecteert dan het merk Montego. Daarna kies je uit de beschikbare modellen het type accu dat in jouw E-bike zit. Je kunt kiezen voor nieuwe accucellen met dezelfde capaciteit als in je oude accu, maar meestal kun je ook een hogere capaciteit kiezen. Dat is iets duurder, maar dan kun je veel verder rijden met een opgeladen accu.