Sparta Accu elektrische fiets

Op zoek naar een vervangende Sparta accu? Nieuw, refurbished of een revisie. Met een Sparta accu revisie geef je jouw E-bike weer extra energie. Je kunt bij KWS Seuren Fietsaccu’s een Sparta accu revisie laten uitvoeren voor vrijwel elke elektrische fiets van Sparta. Ook bieden wij diverse nieuwe of vervangende ebike accu's aan, ook voor de wat oudere modellen waarbij geen nieuwe accu meer verkrijgbaar is . Daardoor kun je nog jaren genieten van je Sparta E-bike. Het effect van een accu revisie is dat de accu weer evenveel, en soms zelfs nog veel meer energie levert, als toen de fiets gloednieuw was. Dat betekent dat je er met een volledig opgeladen accu weer grote afstanden mee kunt rijden.

Sparta

Veel verschillende modellen Sparta fietsaccu’s

De Sparta fiets met accu is één van de bekendste fabrikanten van E-bikes. Het bedrijf claimt de elektrische fiets te hebben uitgevonden. Het assortiment bestaat uit een zeer groot aantal modellen, met zowel motoren in het voorwiel, het achterwiel en bij de trapas. De accu’s die in de fietsen zitten zijn voor een deel afkomstig uit de eigen fabriek. Maar er worden ook accu’s gebruikt van Batavus en Bosch. Voor KWS Seuren Fietsaccu’s zijn al die accu’s bekende producten, die uitstekend geschikt zijn voor een Sparta accu revisie.

Hét alternatief voor een nieuwe Sparta accu

Een Sparta accu revisie is een aantrekkelijk alternatief voor een nieuwe accu. Met een accu revisie kun je vooral veel geld besparen. Want een nieuwe accu voor een elektrische fiets van Sparta kost tussen de 500 en 900 euro, afhankelijk van het type en de gekozen capaciteit. Een Sparta accu revisie kost tussen 300 en 500 euro, dus minder dan de helft van een nieuwe accu. Het effect van een nieuwe accu is hetzelfde als van een accu revisie. Je kunt meer kilometers fietsen met een volgeladen accu.

Sparta elektrische fiets problemen

In het verleden hebben de elektrische fietsen van Sparta wel eens problemen opgeleverd. Deze zijn toen in de garantieperiode allemaal netjes opgelost bij de dealer. Nu is het soms lastig om bepaalde problemen te kunnen oplossen door een schaarse aan onderdelen. Heel veel Sparta onderdelen zijn nog wel leverbaar. De laatste jaren is de accu door een afname in capaciteit een probleem aan het worden. In veel gevallen is dit probleem op te lossen door de accu te vervangen. Dit kan door het nemen van een nieuwe accu, maar ook een fietsaccu revisie uit te voeren op de bestaande oude accu. Sinds kort hebben wij ook steeds meer mogelijkheden om een refurbished accu aan te bieden.

Sparta accu vervangen

Is uw Sparta e bike accu aan vervanging toe? Wij hebben verschillende accu's op voorraad. Kijken uw accu en lader eerst na als u de accu opstuurt en komen zo uiteindelijk tot een juiste oplossing voor het probleem dat u ervaart met uw fietsaccu. Dit doen wij voor zowel de Bosch accu van sparta. Maar ook de Sparta E-motion accu's kunnen wij vervangen.  Kijk in onze webshop voor alle typen Sparta accu's.

Sparta Ion accu

Sparta heeft al jaren een aandrijfsysteem op de markt wat heel veel mensen bekend in de oren klinkt. De Ion aandrijflijn, dit is een aandrijving dat zeer geruisloos fietst. Het is ooit begonnen met de Ion accu's in de frame buis van de fiets. Zijn geleverd in voorwiel-aandrijving, middenmotor maar ook heel veel met een achterwiel motor. Het waren een van de zwaardere elektrische fietsen. In de afgelopen jaren zijn de fietsen door Sparta verder ontwikkeld.

Nieuwe elektrische Sparta Ion accu

Wij bieden verschillende nieuwe sparta Ion accu's aan. In onze fietsaccuwinkel ziet u de verschillende mogelijkheden die wij aanbieden. Kunt u uw accu niet vinden of heeft u nog vragen over het product? Neem dan even contact met ons op. Let wel op, de Sparta Ion modellen dienen allemaal aangemeld te worden bij een erkende sparta dealer. Dit kunnen wij voor u verzorgen maar dit kan ook bij de plaatselijke fietsen dealer.

Sparta Ion accu in frame reviseren

De Sparta Ion accu's in het frame, maar ook op de bagagedrager worden door ons niet gereviseerd. De batterij en controller samen met de motor communiceren met elkaar. Ook zijn de accu's afgeschermd door software waardoor een revisie erg riskant is. Hierbovenop zijn de accu's ook in hars of lijm gegoten wat het reviseren nog moeilijker maakt. Op deze manier is het niet mogelijk de kwaliteit waar wij voor staan te garanderen. Revisie van deze accu's is dus niet mogelijk.

Fabeltjes rond een Fietsaccu Sparta reviseren

Er doen wat wilde verhalen de ronde over een Sparta fiets accu revisie. Die zou schadelijk zijn voor de motor van de elektrische fiets als er extra capaciteit wordt ingebouwd. Dat is onzin. Een motor kan alleen beschadigen als er een hogere spanning uit het accupack komt, en daar is bij het verhogen van de capaciteit geen sprake van. Een ander verhaal is dat je na een Sparta accu revisie harder kunt fietsen. Ook dat klopt niet. De maximum snelheid van een elektrische fiets is alleen afhankelijk van de motor en controller. Extra capaciteit bij een Sparta accu revisie heeft alleen effect op de te fietsen afstand.

Voorkomen van een Sparta accu revisie

Het komt behoorlijk vaak voor dat een Sparta accu revisie nodig is door verkeerd gebruik van de accu. Vooral als een elektrische fiets weinig wordt gebruikt kan er schade ontstaan. Als zo’n fiets maandenlang stilstaat loopt de accu heel langzaam leeg. De oplaadbare cellen raken daardoor beschadigd. Het gevolg is dat de accu met de gewone oplader niet meer kan worden opgeladen, maar dat daarvoor een speciale voeding moet worden gebruikt. Dat kun je voorkomen door het accupack bij kamertemperatuur elke maand op te laden tot minimaal 50 procent. Als je dat trouw doet blijft je accupack veel langer in een goede conditie.