Het bedrijf dat Pelikaan elektrische fietsen heeft geproduceerd is failliet, maar met een Pelikaan accu revisie kun je nog jaren genieten van deze E-bike. KWS Seuren Fietsaccu’s is een van de weinige bedrijven die de accu’s van deze fietsen een opfrisbeurt kunnen geven. Een Pelikaan accu revisie is ook de enige mogelijkheid om je fiets op de weg te houden, want er zijn van dit merk geen nieuwe accu’s meer leverbaar. Dat geldt ook voor sommige accu’s van Aldi en Bafang. Een Pelikaan accu revisie is dus echt een uitkomst als de accu van je Pelikaan elektrische fiets aan het eind van zijn leven is.
Voor een Pelikaan accu revisie moet je het accupack en de oplader naar KWS Seuren sturen. Het bedrijf heeft een professionele werkplaats in het midden van het land. Daar is alle apparatuur aanwezig om accu’s te repareren of nieuw leven in te blazen. Het belangrijkste onderdeel van een Pelikaan accu revisie is, dat de oude kapotte elektrische cellen worden vervangen door nieuwe. Daarnaast wordt gecontroleerd of alle elektrische componenten, die nodig zijn om het op- en ontladen van de accu te regelen, nog helemaal in orde zijn.
Een Pelikaan accu revisie duurt ongeveer tien dagen. Na die periode krijg je de gereviseerde accu en de oplader weer thuisgestuurd. Je moet de accu dan eerst opladen en daarna kun je hem in de fiets doen. Je zult merken dat je met een volle accu weer minstens zo ver kunt fietsen als toen je de fiets kocht. Een gereviseerde accu gaat even lang mee als de accu die je nieuw bij de fiets kocht. Doordat er bij de accu revisie moderne oplaadbare cellen worden gebruikt wordt je elektrische fiets een stuk flexibeler in gebruik. Het kan bijvoorbeeld geen kwaad om de accu af en toe een uurtje op te laden.
Als je het accupack na de accu revisie gebruikt zal je merken dat de fietscomputer helemaal op hol is geslagen. Dat komt doordat die nog is ingesteld op de oude oplaadbare cellen in het accupack. Er klopt niets meer van het aantal kilometers dat je nog met de resterende lading in de accu kunt afleggen. Het is vrij eenvoudig om dat te herstellen. Daarvoor moet je de accu eerst helemaal opladen. Daarna moet de fietscomputer worden gereset en dan moet je de accu weer opladen. Als hij nu vol is zal de juiste afstand worden aangegeven.
Een accu in een elektrische fiets gaat het langst mee als je de fiets regelmatig gebruikt. Dan is het risico op diepteontlading, wat heel slecht is voor de oplaadbare cellen, erg klein. Als je weinig fietst, zoals in de wintermaanden, moet je ervoor zorgen dat de accu elke maand wordt opgeladen. Voorkom dat de accu aan de oplader hangt bij temperaturen onder nul. Vocht is erg schadelijk voor de elektrische componenten in een accupack. Houd daar rekening mee en bescherm het accupack goed tegen regenwater.