Babboe Accu elektrische fiets

Na jaren van gebruik neemt de capaciteit van uw Babboe accu af. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de versleten delen in uw accu vernieuwen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit van de accu en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5
  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5

Babboe

Een Babboe accu revisie wordt bij KWS Seuren Fietsaccu’s regelmatig besteld. Dat is niet zo raar, want in de afgelopen jaren zijn de in het oog springende Babboe bakfietsen erg populair geworden. Nu ze op leeftijd beginnen de raken zijn de fietsen en de elektronica nog in een prima conditie, maar de accu’s worden minder krachtig. Omdat het voor zo’n oudere fiets misschien wat duur is om een nieuwe accu te kopen, kiezen veel eigenaren voor een Babboe accu revisie. Dat wil zeggen dat de oplaadbare cellen in het accupack worden vernieuwd. Voor een Babboe accu revisie ben je je accu ongeveer tien dagen kwijt.

Hoe bestel je een Babboe accu revisie?

Een Babboe accu revisie bestellen is niet moeilijk. Op de site van KWS Seuren navigeer je onder de merken naar Babboe. Er zijn twee typen accu’s voor een Babboe bakfiets die kunnen worden gereviseerd. Eerst kies je voor het type accu dat bij jouw bakfiets hoort. Daarna selecteer je het vermogen dat de accu na de Babboe accu revisie moet hebben. Let op: dat mag een hoger vermogen zijn dan dat het accupack had toen je de bakfiets kocht. Daarna handel je de bestelling af. Van KWS Seuren krijg je duidelijke aanwijzingen hoe je je accupack via PostNL gratis naar het bedrijf kunt versturen.

Waarom kies je bij een Babboe accu revisie voor extra vermogen?

Het vermogen dat door een accupack kan worden geleverd heeft geen invloed op de snelheid van de bakfiets, maar heeft betrekking op de actieradius. Met extra vermogen kun je meer korte ritten maken of één langere tocht op één acculading. Met meer vermogen kun je dus langer fietsen. Bij een Babboe bakfiets is extra vermogen handig. Want dan kun je meer ritten maken zonder dat je tussentijds moet bijladen. Bij oude batterijen werd dat afgeraden, maar bij moderne cellen is het geen bezwaar als je de accu af en toe een beetje bijlaadt.

Babboe accu revisie verbetert de kwaliteit

Door een Babboe accu revisie stijgt de kwaliteit van de accu, waardoor de fiets handiger wordt in het gebruik. De oplaadbare cellen hebben in de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling doorgemaakt. Daardoor zijn ze veel flexibeler geworden. Vroeger moest je een accu helemaal opladen en vervolgens helemaal ontladen om de accu in conditie te houden. Tegenwoordig is dat geen issue meer. Het is zelfs goed voor de levensduur van de accu als je hem af en toe een beetje bijlaadt.

Aandacht voor veiligheid bij een Babboe accu revisie

Een Babboe accu revisie moet deskundig worden uitgevoerd om de veiligheid van de accu te kunnen blijven garanderen. Een accu kan vooral bij het opladen behoorlijk heet worden. Als de nieuwe oplaadbare cellen niet op de juiste manier worden gemonteerd en als de behuizing niet goed wordt gemonteerd kan het zelfs zo heet worden dat er brand ontstaat. Om dat te voorkomen wordt de gereviseerde accu uitgebreid getest voordat hij naar de eigenaar wordt teruggestuurd. Desondanks wordt het afgeraden om een Babboe bakfiets gedurende de nachts binnenshuis aan de oplader te hangen.