Gazelle Accu elektrische fiets

Ook voor de elektrische fietsen van Gazelle, één van de bekendste fietsmerken in Nederland, kan een Gazelle accu revisie worden uitgevoerd. De fabrikant is begonnen met de [gazelle innergy accu](/gazelle-innergy-gold-36v). En later is dit over gegaan naar Panasonic en Impulse. Gazelle staat al tientallen jaren bekend om zijn kwalitatief uitstekende producten, net als prestigieuze merken als Koga, Giant en Trek. Maar zelfs de accu van de elektrische fietsen van deze gerenommeerd merken zal na een aantal jaren gebruik in kwaliteit terug lopen. Dat merk je doordat je steeds minder ver kunt rijden met een volgeladen accu. Gelukkig is dat vrij eenvoudig te verhelpen door een Gazelle accu revisie uit te laten voeren.

  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5
  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5

Gazelle

Als je een Gazelle fiets accu revisie uit laat voeren wordt het accupack van je elektrische fiets open gemaakt. De oude oplaadbare cellen worden vervangen door nieuwe. Dat zijn altijd cellen van het modernste type. Die zijn veel flexibeler in gebruik dan de originele, vooral wat betreft het opladen van de accu. De nieuwe cellen werken uitstekend samen met het originele batterij management systeem van je fiets en met de fiets oplader. Een Gazelle accu revisie kostvan kws Seuren zit tussen de 300 – 435 euro, afhankelijk van de gekozen capaciteit. Dat is best duur, maar veel goedkoper dan een nieuwe accu. Want die kosten tussen de 500 – 900 euro met een lagere capaciteit.

Effect van extra capaciteit bij een Gazelle accu revisie

Er bestaan de nodige misverstanden over het effect van extra capaciteit in je accupack. Toch is het heel simpel. Als je voor meer capaciteit kiest kun je met een volle accu verder fietsen. Extra capaciteit heeft geen effect op de snelheid. Je hoeft ook niet bang te zijn dat de motor in je elektrische fiets beschadigt door extra capaciteit. Het leuke bij een Gazelle accu revisie is, dat je voor jouw model accu zelf kunt bepalen hoeveel capaciteit je laat plaatsen. Theoretisch kun je dus meer capaciteit laten plaatsen, tot wel het dubbele, dan toen de accu nieuw was.

Zorg goed voor de Gazelle fiets accu

Het gebeurt vaak dat een fietsaccu kapot gaat door onoplettend gebruik. Om te voorkomen dat jouw accu na een Gazelle accu revisie snel achteruit gaat moet je de volgende voorzorgsmaatregelen nemen. Laad de accu elke maand tot minimaal 50% op, ook als de fiets niet wordt gebruikt. Daarmee voorkom je diepteontlading, waarbij de accu zo ver leeg loopt, dat hij niet meer kan worden opgeladen. Een andere belangrijke tip is de accu nooit op te laden als de temperatuur onder nul is. Laad een accu bij voorkeur altijd binnenshuis op.

Het gebruik na een Gazelle accu revisie

Door de nieuwe oplaadbare cellen die bij een Gazelle accu revisie in je accupack worden gezet is het niet meer nodig om de accu altijd volledig op te laden of te ontladen. Bij de nieuwe li-ion cellen is het juist goed om de accu tussentijds voor een deel op te laden. In het dagelijks gebruik is dat ook veel prettiger. Tussentijds opladen is ook goed voor de conditie van de accu. Als je dat regelmatig doet kan het accupack tot wel 2.000 keer een cyclus van opladen en ontladen doorstaan.

De Gazelle Innergy accu revisie is een van de meest voorkomende

De Gazelle Innergy accu's die sinds 2011 geleverd zijn kunnen normaal gesproken gewoon gereviseerd worden. Soms komt het voor dat de elektronica (BMS) defect is. Deze elektronica kunnen wij ook vervangen. Daarnaast is er ook een mogelijkheid om een complete Gazelle Innergy accu te leveren, zodat u een tweede accu krijgt. Ook de nieuwere Gazelle Panasonic accu en de Impulse accu maken een grote opmars op het moment. De Gazelle Impulse en panasonic staan bekend om de problemen met de elektronica. De BMS van de Gazelle Panasonic kunnen wij vervangen of repareren en in dat geval is vaak geen volledige revisie nodig. Hierdoor zullen de kosten meevallen.