Brinckers Accu elektrische fiets

Na verloop van jaren neemt de capaciteit van uw Brinckers accu terug. Dit terwijl de behuizing en elektronica nog in orde zijn. Het zou dan zonde zijn dat u een nieuwe fiets of accu moet kopen. Voor een lager bedrag kunnen wij de slijtage delen in uw accu vervangen. Hierbij kiest u zelf de nieuwe capaciteit en bepaalt u zelf de hoogte van de actieradius. Het is in veel gevallen mogelijk de capaciteit zelfs te verdubbelen.

Brinckers

Een Brinckers accu revisie geeft je accupack een boost. In de elektrische fietsen van Brinckers wordt gebruik gemaakt van de motoren en accupacks van Bafang en Bosch. Na jarenlang intensief gebruik kan de kwaliteit van de accu achteruit gaan. Je zult merken dat je met een volle accu niet meer zo ver kunt fietsen als toen de fiets nieuw was. Een manier om dit op te lossen is door gebruik te maken van een Brinckers accu revisie bij KWS Seuren Fietsaccu’s. Dit bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het oppeppen van oude accupacks van elektrische fietsen.

Wat is een Brinckers accu revisie?

Het ‘oppeppen’ van een accupack klinkt misschien wat simpel, maar toch is dat precies wat er wordt gedaan bij een Brinckers accu revisie. De monteurs van KWS Seuren halen de oude oplaadbare cellen uit het accupack en vervangen die door nieuwe moderne li-ion accu’s. Dat is geen eenvoudige klus. Bij elektrische fietsen zijn de elektrische systemen precies op elkaar afgestemd. Als je een accu revisie verkeerd uitvoert worden de batterijen niet meer goed opgeladen. Soms zal de fietscomputer niet meer correct functioneren. En in het ergste geval kan er brand ontstaan.

Veel controles tijdens een Brinckers accu revisie

Om te voorkomend dat er iets fout gaat staat een Brinckers accu revisie in het teken van inspectie en controle. Als een oud accupack arriveert wordt eerst gecheckt of de oplader en de power management systemen nog goed werken. Vervolgens worden de oplaadbare cellen vervangen door nieuwe. Daarna wordt de gereviseerde accu onderworpen aan een gebruikerstest. Dat wil zeggen dat het accupack volledig wordt opgeladen en weer ontladen. Er wordt onder andere gecontroleerd of er niet teveel warmte ontstaat. Ook een test in combinatie met de fietscomputer is soms noodzakelijk voordat de accu weer naar de eigenaar wordt teruggestuurd.

Bestellen van een Brinckers accu revisie

Een Brinckers accu revisie wordt uitgevoerd in de centrale werkplaats van KWS Seuren in een klein plaatsje onder Nijmegen. Je kunt een Brinckers accu revisie online bestellen. Bij het bestellen heb je de mogelijkheid om voor extra vermogen van je accupack te kiezen. Daarmee is de actieradius te vergroten. Je kunt dan dus verder fietsen met een volle accu. Nadat je de bestelling hebt afgerond krijg je een e-mail met aanwijzingen welke onderdelen je allemaal moet opsturen. Een label kan op de doos worden geplakt voor gratis verzending met PostNL.

Brinckers accu revisie met twee jaar garantie

Een Brinckers accu revisie duurt ongeveer tien werkdagen. Dan kun je de gereviseerde accu weer thuis verwachten. Na de revisie is de accu klaar voor gebruik. Je kunt hem in je fiets plaatsen, opladen en weer fietsen. Het wordt aangeraden om de accu eerst een paar keer volledig op te laden. Daardoor krijgt het accupack sneller zijn volledige capaciteit. Om slijtage tegen te gaan moet je de accu elke maand een keer opladen, ook als je de fiets niet gebruikt. Daarmee wordt een schadelijke diepteontlading voorkomen. Het wordt ook afgeraden om de accu op te laden bij temperaturen onder nul.