Zelfs als je niet geïnteresseerd bent in een elektrische fiets kan het merk Stella je in de afgelopen jaren niet zijn ontgaan. Het bedrijf voert intensieve campagnes op tv en internet om het rijden op een elektrische fiets onder de aandacht te brengen. Stella heeft daardoor beslist bijgedragen aan de populariteit van de elektrische fiets. De fietsen die het bedrijf zelf produceert zitten qua prijs aan de onderzijde van de middenklasse. Stella besteedt veel aandacht aan service. Als je een accu elektrische fiets aanschaft wordt die kant-en-klaar thuis afgeleverd. Op de fietsen wordt vijf jaar garantie gegeven.
Net zoals bij alle elektrische fietsen het geval is, zal de accu van een Stella er, net als van Amslod en Sparta, na een aantal jaren fietsen de brui aan geven. Je merkt dat doordat je steeds minder ver kunt rijden met een volledig opgeladen accu. Met een Stella accu revisie is dat op te lossen. Bij een Stella accu revisie worden er nieuwe elektrische cellen in het accupack geplaatst. Dan kun je weer even ver fietsen als toen de fiets nog nieuw was. Een Stella accu revisie kost tussen 300 en 450 euro. Dat is goedkoper dan de aanschafprijs van een nieuwe accu.
Als je een wat oudere Stella fiets hebt zit daar vaak een accupack met NiCad cellen in. Die cellen hebben last van het geheugen effect. Dat betekent dat ze vrij snel niet meer volledig op te laden zijn. De cellen die bij een Stella accu revisie worden geplaatst zijn van het nieuwste type Li-Ion. Die cellen hebben hoegenaamd geen last van geheugen effect. Daardoor is de accu na een Stella accu revisie prettiger te gebruiken. Je hoeft minder goed op te letten hoe vaak en hoe lang je de accu oplaadt.
De wijze waarop je een accupack gebruikt na een Stella accu revisie is minder kritisch dan voorheen. Maar er zijn een paar dingen waar je op moet letten. Een accupack is erg gevoelig voor vocht. Let er dus goed op dat je accupack niet nat kan worden door regenbuien. Je moet de accu ook niet helemaal leeg laten lopen. Dat kan leiden tot diepteontlading, waarbij de cellen beschadigen. Maak er dus een gewoonte van om de accu elke maand tot minimaal de helft op te laden, ook als je de fiets niet gebruikt.