RIH Accu elektrische fiets

RIH accu revisieMet een RIH accu revisie presteert je elektrische fiets weer even goed als toen hij nieuw was. RIH is een Nederlands merk uit Venlo, dat elektrische fietsen maakt in het middenklasse segment. Net zoals bij alle E-bikes, dus ook van Sparta en Amslod, zal je merken dat je er na een aantal jaren minder ver mee kunt fietsen. In bijna alle gevallen komt dat doordat de oplaadbare cellen in het accupack aan het eind van hun leven zijn. De oplossing is de aanschaf van een volledig nieuw accupack, of een RIH accu revisie.

  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5
  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5

RIH

Wat is een RIH accu revisie?

Zoals de term ‘fietsaccurevisie’ al aangeeft krijg je bij een RIH accu revisie niet een nieuwe accu. De onderdelen die nog goed zijn worden weer gebruikt en kapotte onderdelen worden gerepareerd. De oplaadbare cellen in een accupack zijn versleten als ze een groot aantal keren zijn opgeladen. Die worden vervangen door nieuwe cellen. Bij een RIH accu revisie die bij KWS Seuren Fietsaccu’s wordt uitgevoerd krijg je niet hetzelfde type cellen in je accu, maar de nieuwste die voorhanden zijn. Dat betekent dat je cellen krijgt die werken volgens de nieuwste technieken. Je e-bike accu krijgt dus eigenlijk in kwalitatieve zin een upgrade.

De voordelen van moderne oplaadbare cellen

Als eigenaar van een elektrische fiets kun je goed merken dat er bij een RIH accu revisie oplaadbare cellen van een nieuw type worden gebruikt. Bij oude typen cellen moest je de accu helemaal opladen en ook weer volledig ontladen om zo lang mogelijk plezier te hebben van je accu. Bij nieuwe typen is het geen bezwaar om de accu af en toe een tijdje aan de oplader te hangen. Met nieuwe cellen heb je dus veel meer flexibiliteit bij het gebruik van je E-bike.

RIH accu revisie is werk voor specialisten

Het wordt ten zeerste afgeraden om zelf te proberen een RIH accu revisie uit te voeren. Op zich lijkt het niet zo moeilijk om de oplaadbare cellen in een accupack te vervangen door nieuwe, maar in de praktijk kan er erg veel fout gaan. Soms lukt het niet om het accupack zonder grote beschadigingen te openen. Ook is het niet zo eenvoudig om de juiste soort oplaadbare batterijen te vinden. Als je een RIH accu revisie verkeerd uitvoert kan er zelfs brand ontstaan bij het opladen van de accu. Laat accu revisies dus over aan de specialisten van KWS Seuren Fietsaccu’s.

Nieuwe accu of RIH accu revisie?

Het grootste nadeel van een RIH accu revisie bij KWS Seuren is dat je de accu tien dagen kwijt bent. Zoveel tijd kost het om de oplaadbare cellen te vervangen en te controleren of de elektrische onderdelen na de revisie nog goed werken. Een nieuwe accu heb je als je hem online bestelt al de volgende dag in huis. Maar een nieuwe accu is ook veel duurder. Want een nieuwe accu kost tussen de 500 en 900 euro. Een accu revisie kost tussen de 300 en 500 euro. Dat is toch wel een paar dagen wachten waard.