Bosch Accu elektrische fiets

De Bosch fietsaccu is tegenwoordig een van de meest verkochte fietsaccu's. Bosch is hierin sterk een opmars aan het maken om de gehele e-bikemarkt te bedienen. De fabrikant Bosch produceert zelf geen e-bikes maar zit voornamelijk in het stukje aandrijving. Dit gaat van elektrische motor tot de e-bike accu en het display. Bosch E-bike Systems speelt hierin ook erg in op de wensen van de klant. Het is namelijk zo dat er verschillende typen ondersteuningen zijn. Voor zowel de recreatieve fietser, de sportieve fietser maar ook is er gedacht aan een cargo line voor bakfietsen.

Bosch

Na een Bosch fietsaccu revisie kunnen veel elektrische fietsen nog voor duizenden kilometers fietsplezier zorgen. Veel merken elektrische fietsen maken gebruik van de motoren van Bosch. Daardoor zitten er ook in heel veel merken elektrische fietsen accu’s van Bosch. Na vele jaren van intensief gebruik kunnen deze accu’s langzamerhand op raken. Met een Bosch accu revisie is het mogelijk om de conditie van de accu’s te herstellen. Soms heeft een accupack na een Bosch accu revisie zelfs nog meer vermogen dan toen het nieuw was. Dan kun je met een volle batterij dus verder fietsen dan ooit tevoren.

Een nieuwe accu of een Bosch Powerpack 400 accu revisie

Het klinkt misschien raar, maar met een nieuwe Bosch Powerpack 400 accu heb je een grotere kans op problemen dan met een accupack na een Bosch Powerpack 400 accu revisie. Dat komt doordat het hele elektrische circuit van een elektrische fiets bij een Bosch Powerpack accu 400 revisie wordt nagekeken. Als er nog een ander probleem is dan een versleten accu, dan wordt dat meteen gerepareerd. Als je een nieuwe accu koopt wordt die bij je thuis afgeleverd en vindt er geen verdere inspectie van je elektrische fiets plaats. Verborgen mankementen blijven dus aanwezig, waardoor je minder plezier hebt van je elektrische fiets. Bij een reparatie of revisie bij KWS Seuren controleren wij de accu altijd van te voren.

Modernste materialen bij een Bosch Powerpack 500 accu revisie

Bij een Bosch Powerpack 500 accu revisie worden de oplaadbare cellen in je accupack vervangen door de modernste die op dit moment te krijgen zijn. Deze nieuwe cellen hebben geen last van capaciteitsverlies vanwege geheugenwerking. Je hoeft er ook niet zo voorzichtig mee om te springen als met de originele accu. Bij nieuwe oplaadbare li-ion cellen is het ook niet meer nodig om de accu altijd volledig op te laden. Je mag zo’n accu best af en toe even een half uurtje aan de lader hangen om hem bij te laden. Dat gaat niet ten koste van de capaciteit.

Bosch accu fiets. Zorg goed voor je accu

Als je Bosch accu na een Bosch accu revisie, of aankoop van een nieuwe weer in topconditie verkeert moet je hem goed onderhouden. Dat is niet zo heel ingewikkeld. Het belangrijkste is dat je het accupack beschermt tegen extreem veel water door regenbuien. Ook kan een accu er heel slecht tegen als je hem bij lage temperaturen oplaadt. Voor alle zekerheid kun je een accupack het beste elke maand een keer op- of bijladen bij kamertemperatuur. Ook als je de fiets totaal niet gebruikt is dat essentieel. Daarmee wordt voorkomen dat de cellen ten prooi vallen aan een diepteontlading. Dan blijft er zo weinig spanning over dat ze beschadigen.

Twee jaar garantie op een Bosch Powerpack accu revisie

Bij KWS Seuren Fietsaccu’s wordt op een accu revisie van Bosch Powerpack 400, Halfords, Sachs, Gazelle en alle andere accupacks twee jaar garantie gegeven. Als er binnen die twee jaar problemen ontstaan aan het elektrische systeem van je E-bike zullen de monteurs van KWS Seuren dat onderzoeken. Zij hebben zoveel ervaring dat ze het probleem vrijwel altijd kunnen oplossen. Als het gaat om een probleem dat niet te maken heeft met de Bosch Powerpack 500 accu revisie, kan dat ook worden verholpen. Het valt dan alleen niet onder garantie.

BMS/Elektronica defect van uw Bosch accu fiets

De BMS van de Bosch Powerpack fietsaccu staat er om bekend dat deze regelmatig kapot gaat. De accu geeft dan een error code of doet helemaal niets meer. Een van deze error codes is de code 640. Wanneer dit het geval is kunnen wij deze ook vervangen door een nieuwe originele BMS van Bosch. Vaak is een revisie dan niet eens nodig. Wij controleren dit altijd bij binnenkomst van uw accu en nemen contact met u op voor de mogelijkheden. Wij denken met u mee!