Veldia Accu elektrische fiets

Een Veldia accu revisie zorgt ervoor dat je meer kilometers kunt fietsen met een volgeladen accu. Bij en Veldia accu revisie wordt het elektrische systeem van je accupack gecontroleerd en krijg je nieuwe oplaadbare cellen in de accu. De accu presteert daarna weer minstens even goed als toen hij nieuw was. Een Veldia accu revisie is niet zo duur als een nieuwe accu. Dat komt doordat de meeste onderdelen van het accupack hergebruikt worden. Een voorwaarde voor een succesvolle accu revisie is, dat je die laat uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf, zoals KWS Seuren Fietsaccu’s.

  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5
  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5

Veldia

De elektrische fietsen van Veldia worden gemaakt door een familiebedrijf in het Limburgse Velden. Het bedrijf heeft de fietsen zelf ontwikkeld met motoren van onder anderen Bafang. Er worden drie modellen verkocht, maar die zijn in allerlei configuraties verkrijgbaar. Je kunt dus altijd een Veldia E-bike kopen die volledig op jouw behoefte is afgestemd. Ook de capaciteit van de accu, gemaakt door Samsung SDI, is in verschillende groottes te koop. Met de sterkste versie kun je ruim 100 kilometer fietsen. Uiteraard is die afstand afhankelijk van de weersomstandigheden, het terrein en het gebruik van de trapondersteuning.

De truc bij een Veldia accu revisie

Bij een Veldia accu revisie worden de oplaadbare elektrische cellen in je accupack vervangen door nieuwe. Dat zijn geen cellen van hetzelfde type, maar cellen met de nieuwste technologie. Ze zijn kleiner zijn en wegen minder dan de oude cellen. Na een Veldia accu revisie heb je een accupack dat minder snel zal slijten dan voorheen. Dat komt doordat de nieuwe oplaadbare cellen veel vaker een cyclus van opladen en ontladen kan doorlopen. Als je de accu op de juiste manier gebruikt kan dat oplopen tot wel 2.500 cycli.

Het juiste gebruik na een Veldia accu revisie

Een Veldia accu revisie gaat langer mee als je hem op de juiste manier gebruikt. Het allerbelangrijkste is dat een accupack van binnen niet vochtig wordt. Dat kun je op twee manieren voorkomen. Ten eerste door het accupack na een Veldia accu revisie goed te beschermen tegen regenbuien. Een accupack is wel spatwaterdicht, maar niet bestand tegen grote stralen water. Een andere manier om vocht in de accu te voorkomen is het accupack altijd op te laden bij kamertemperatuur. Als je de accu oplaadt bij temperaturen onder nul is dat funest. Door het condensatievocht dat daarbij ontstaat is de accu snel kapot.

Diepteontlading voorkomen na een Veldia accu revisie

Extra slijtage aan de accu kan ook ontstaan doordat hij te weinig wordt gebruikt. Fietsers die het hele jaar door op hun E-bike rijden hebben daar geen last van, maar wie zijn E-bike alleen bij mooi weer gebruikt kan last krijgen van diepteontlading. De oplaadbare cellen raken dan te ver leeg en kunnen niet meer met de gewone oplader worden opgeladen. Dat kun je voorkomen door de accu het hele jaar door elke maand een keer op te laden tot ongeveer 50 procent. Dat moet je dus ook doen als de fiets niet wordt gebruikt.