Peugeot Accu elektrische fiets

Na een Peugeot accu revisie rijd je weer kilometers ver op je Peugeot elektrische fiets. Hoewel dit Franse merk vooral bekend is vanwege de productie van auto’s, worden er ook uitstekende en prettig geprijsde elektrische fietsen gemaakt door Peugeot. De technologie daarvoor wordt niet in eigen beheer ontwikkeld. Er worden accu’s van Phyllion in de fietsen gebruikt. Met een Peugeot accu revisie laat je deze accu’s voor een relatief laag bedrag oppeppen. Dan kun je met een volgeladen accu weer even ver en soms zelfs twee keer zo ver met je fiets rijden.

Er zijn geen producten beschikbaar

Peugeot

Als de accu van je elektrische fiets langzaam de geest lijkt te geven moet je gaan nadenken over hoe dat kan worden opgelost. Feit is immers dat de accu van elke elektrische fiets langzaam zijn capaciteit verliest, of je nu op een Koga, een Stella of een Amslod rijdt. Een nieuwe fiets kopen is een mogelijkheid, maar dat is behoorlijk duur. Een nieuwe accu kan ook, al is er niet voor elke elektrische fiets nog een accu te koop. Een nieuwe accu kost met prijzen van 500 tot 900 euro ook vrij veel geld. Een Peugeot accu revisie is een echte budgetoplossing, want die kost tussen de 300 en 475 euro.


Waarom is een Peugeot accu revisie zo goedkoop

Bij een Peugeot accu revisie worden de behuizing en de elektrische componenten van je oude accupack hergebruikt. Het enige dat wordt vervangen zijn de oplaadbare cellen. Hoewel er voor een accu revisie wel wat arbeidsuren nodig zijn, is een Peugeot accu revisie toch veel goedkoper dan een nieuwe accu. De prijs is vooral afhankelijk van de capaciteit die je laat inbouwen. Logisch, want als je een accupack met een hogere capaciteit wilt, zijn daar meer oplaadbare cellen voor nodig.


De eerste keer fietsen na een Peugeot accu revisie

Voor een Peugeot accu revisie moet je het accupack opsturen naar KWS Seuren Fietsaccu’s. Na tien dagen krijg je het accupack weer thuisgestuurd. Je moet het dan eerst opladen en daarna kun je er weer mee fietsen. Meestal is het nodig om de fietscomputer te resetten, want anders klopt er niets van het aantal kilometers dat je nog kunt fietsen met de resterende acculading. Laad daarvoor eerst de accu volledig op, reset dan de fietscomputer en laad de accu dan zonder te fietsen opnieuw volledig op. Nu geeft de fietscomputer de juiste resterende afstand aan.


Tips voor het onderhoud van de accu

Je hebt zelf invloed op de levensduur van je accu na een Peugeot accu revisie. Zorg er ten eerste voor dat de accu elke maand tot minstens 50 procent wordt opgeladen, ook als je de E-bike niet gebruikt. Daarmee wordt voorkomen dat de cellen zo leeg raken dat ze beschadigen. Een andere voorzorgsmaatregel om schade te voorkomen is de accu bij voorkeur op te laden bij kamertemperatuur. Als je een accupack oplaadt bij temperaturen onder nul condenseert er vocht in het accupack. Dat is funest voor de elektronica. Een laatste tip is dat je het accupack goed moet beschermen tegen vocht.