Pointer Accu elektrische fiets

Pointer accu revisieEen nieuwe accu voor je Pointer elektrische fiets is veel duurder dan een Pointer accu revisie. Bij een Pointer accu revisie worden de onderdelen uit je accupack die nog goed zijn opnieuw gebruikt. Alleen de versleten componenten worden vervangen. Desondanks is de kwaliteit van het accupack na een Pointer accu revisie even goed als die van een nieuwe accu. Vaak kun je met een gereviseerde accu nog verder fietsen op één acculading dan met de originele nieuwe accu. Dat komt doordat je de capaciteit bij een accu revisie kunt vergroten, tot wel twee keer zo groot als voorheen.

  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5
  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5

Pointer

Meer zekerheid bij een Pointer accu revisie

Eén van de grootste voordelen van een Pointer accu revisie is dat het hele elektrische systeem van je elektrische fiets wordt gecontroleerd. Na een accu revisie is je elektrische fiets dus weer voor honderd procent betrouwbaar. Bij een nieuwe accu moet je dat maar afwachten. Het is immers best mogelijk dat de dalende actieradius van je fiets een andere oorzaak heeft dan een versleten accu. Bij een accu revisie komt zo’n mankement gegarandeerd aan het licht. Soms is het dan niet eens meer nodig om een accu revisie uit te voeren.

Wat is een Pointer accu revisie?

Bij een Pointer accu revisie worden de oude oplaadbare cellen, die versleten zijn, vervangen door nieuwe exemplaren. Dat zijn nieuwere typen cellen dan er oorspronkelijk in het accupack zaten. Die nieuwe cellen presteren beter. Ze zijn kleiner, krachtiger en ze zijn in het gebruik een stuk flexibeler. Het bestaande batterij management systeem, de behuizing en de oplader van je accupack worden hergebruikt. Zoals al eerder is uitgelegd worden die wel onderworpen aan een intensieve controle. Dat is de garantie dat je accupack na een Pointer accu revisie net zo goed functioneert als een nieuwe accu.

Waarom kiezen voor extra capaciteit bij een Pointer accu revisie?

Bij de oude NiCad accu’s, die vroeger in elektrische fietsen zaten, was het goed voor de accu als je die helemaal leeg fietste. Je moest ze daarna ook weer volledig opladen. Je koos dus voor een accu met voldoende capaciteit voor een fietstocht die jij goed kon volhouden. Bij nieuwe oplaadbare cellen is het niet nodig om ze helemaal leeg te rijden voordat ze kunnen worden opgeladen. Kies daarom voor de maximum batterijcapaciteit, zodat je incidenteel hele lange tochten kunt maken, samen met de bezitters van elektrische fietsen van gerenommeerde merken als Stella en Sparta, met een grote accucapaciteit.

Geld besparen met een Pointer accu revisie

Met een Pointer accu revisie bespaar je veel geld als je dat vergelijkt met de aanschaf van een nieuwe accu. Die kost, afhankelijk van de capaciteit en het type, tussen 500 en 900 euro. Voor een accu revisie betaal je bij KWS Seuren Fietsaccu’s tussen de 300 en 400 euro. Het enige voordeel van een nieuwe accu is dat je hem snel in huis hebt. Voor een accu revisie moet je de accu opsturen naar de werkplaats van KWS Seuren. Je bent de accu ongeveer tien dagen kwijt.