Merida Accu elektrische fiets

Met een Merida accu revisie krijg je nog meer plezier in het maken van lange fietstoertochten. Door de accu revisie kun je met een volle accu veel verder rijden en hoef je je geen zorgen te maken dat de trapondersteuning er op een gegeven moment mee ophoudt. Met een Merida accu revisie heb je de kans om de actieradius van je fiets te herstellen en zelfs uit te breiden. Een Merida accu revisie is ongeveer half zo duur als een nieuwe accu. Wacht dus niet en bestel bij KWS Seuren Fietsaccu’s een accu revisie.

  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5
  • Gratis verzending
  • Altijd een passende oplossing
  • 2 jaar garantie
  • Klantbeoordeling 4.5/5

Merida Accu elektrische fiets

Als je een nieuwe accu koopt krijg je een nieuwe behuizing van het accupack met nieuwe oplaadbare cellen en een nieuw geïntegreerd batterij management systeem. Eigenlijk is dat zonde, want de behuizing en het batterij management systeem zijn vrijwel altijd nog prima bruikbaar. Het gaat om de oplaadbare cellen. Die raken na een aantal jaren gebruik uitgeput en moeten worden vervangen. Dat is precies wat er gebeurt bij een Merida accu revisie. Je houdt dus de oude behuizing en de oude componenten, maar er worden nieuwe oplaadbare cellen geplaatst. Het resultaat is hetzelfde als bij een nieuwe accu. Je bent alleen minder geld kwijt. 

Merida accu revisie is ingewikkeld

Een Merida accu revisie is niet zo eenvoudig als hierboven is beschreven. Er moet eerst worden uitgezocht met welke oplaadbare cellen jouw batterij management systeem en de oplader goed kunnen samenwerken. Het is ook niet zo eenvoudig om het accupack op een veilige manier te openen en weer te sluiten. En last but not least is er veel expertise nodig om te controleren of alle componenten nog wel naar behoren functioneren. Het wordt daarom sterk afgeraden om als leek te beginnen aan een accu revisie. Laat dat liever over aan de specialisten van KWS Seuren Fietsaccu’s.

Veel ervaring in accu revisie

Bij KWS Seuren worden jaarlijks vele honderden accu’s gereviseerd van allerlei merken. Ook de accu’s van prestigieuze merken als Koga, Trek, Gazelle en Giant kunnen na een accu revisie weer voor veel fietsplezier zorgen. Het helpt enorm als je het accupack na een Merida accu revisie goed onderhoudt. Dat is niet zo moeilijk. Hier volgen enkele tips. Laad de accu liever enkele keren een uurtje deels op dan hem ineens helemaal vol te laden. Voorkom opladen van de accu bij temperaturen onder nul. En voorkom diepteontlading door de accu elke maand, ook als je de E-bike niet gebruikt, een keertje op te laden tot minimaal 50 procent.

Merida accu revisie bestellen

Via de website van KWS Seuren is een Merida accu revisie te bestellen. Dat doe je door in het menu te kiezen voor Fietsaccu Revisie en daar Merida te selecteren. Je ziet dan een overzicht van alle accu’s die in Merida fietsen worden gebruikt. Zoek de accu uit jouw fiets en kies hoeveel capaciteit de accu na de revisie moet hebben. Rond dan de bestelling af. Nu moeten het accupack en de oplader naar KWS Seuren worden gestuurd. Je krijg de gereviseerde accu na ongeveer tien werkdagen weer thuisgestuurd.