Wat kost een fiets accu?

De prijzen van een elektrische fiets accu verschillen per merk, type, spanning maar ook per capaciteit. Dit verschil komt doordat niet iedere fietsaccu gelijk is en niet precies hetzelfde is.

Wat is de prijs van een fiets accu ongeveer

De prijzen van fietsaccu’s liggen momenteel tussen de minimaal €200 en maximaal €1200. Dit is een erg ruim begrip, dit komt voornamelijk door een aantal uitschieters.

De goedkoopste fietsaccu’s zijn de lage capaciteiten en minder kwaliteit uit bijvoorbeeld China. De hoge prijs van de fietsaccu’s zijn voornamelijk de accu’s met een hoge capaciteit en van bekende accu merken.

Wat kost een gemiddelde fiets accu nieuw?

De kosten van een gemiddelde fiets accu bedragen rond de €350 en €550 euro. De meeste accu’s zijn tegenwoordig 400Wh of soms wel 500Wh.

Deze hogere capaciteit is tegenwoordig een steeds normalere capaciteit. Dit voornamelijk omdat de fietsen intensiever gebruikt worden.

Wat zijn de kosten van een nieuwe, compatible of revisie fiets accu?

De kosten van een fietsaccu zijn grotendeels afhankelijk waar je voor kiest. Zo is een revisie over het algemeen goedkoper dan een nieuwe of compatible(vervangende) accu. Een overzicht van de kosten van verschillende fiets accu’s:

  • De kosten voor een revisie accu bedragen vanaf €275 tot wel meer dan €600 maar dan heb je in de meeste gevallen wel een veel hogere capaciteit waarmee je dus ook veel verder kunt fietsen dan bijvoorbeeld een nieuwe accu.
  • Een vervangende fiets accu kost in veel gevallen een stuk minder dan de nieuwe originele accu. Deze worden vaak in China geproduceerd of door een ander bedrijf in bijvoorbeeld europa. De originele nieuwe accu wordt als het ware na gemaakt en tegen een lagere prijs aangeboden. Deze zitten ongeveer in de prijs range van €200 tot €500
  • Een nieuwe accu kost in veel gevallen een aanzienlijk stuk meer dan bijvoorbeeld een revisie of een compatible accu. In het geval een revisie bijvoorbeeld niet mogelijk is of er geen compatible accu beschikbaar is dan is dit de beste optie. Ook weet je zeker dat je de juiste accu hebt die past bij je fiets. De garantie loopt in deze gevallen ook nog altijd via de originele fabrikant. De prijzen lopen vanaf €400 tot soms wel €1200.

Wat kost nou een accu voor een elektrische fiets? Het kan zo zijn dat je jezelf deze vraag stelt voordat je een nieuwe elektrische fiets gaat kopen. 

Maar in de meeste gevallen heb je deze vraag pas nadat je problemen hebt met je huidige accu van je elektrische fiets. In veel gevallen zal de prijs tegenvallen. 

Maar nu weet je wel welke opties er zijn en kun je een weloverwogen keus maken of je kiest voor een nieuw model, een revisie of toch een vervangend model. Nieuwe en goede accu elektrische fiets kopen? Bekijk ons assortiment.