Flyer accu solderen

Zelf fiets accu reviseren?

Wilt u zelf uw fiets accu reviseren? Omdat uw accu niet meer naar behoren werkt? U niet ver genoeg op 1 lading kunt. Of dat uw fiets accu hapert. U bent al aan het kijken naar een nieuwe accu. Of toch een nieuwe elektrische fiets? U vraagt zich natuurlijk af of u dit zelf kunt doen.

Accu elektrische fiets vervangen

Een elektrische fiets is ideaal als u wat verder wilt fietsen. U wilt kunnen vertrouwen dat u niet onverwachts stil komt te staan. Dan is het vervelend als uw accu niet naar behoren werkt.

Uw fietsaccu reviseren betekent het vervangen van het binnenwerk. Er wordt wel eens gesproken over het geheel opladen en weer leegtrekken van de accu. Dit is geen revisie, en in de meeste gevallen maakt dit voor de werking en levensduur van de accu ook niet heel veel uit. Op de lange termijn merkt u dat uw fietsaccu nog steeds niet voldoende kilometers maakt.

Vernieuwen van fietsbatterijen

In een aantal gevallen zijn de cellen uit balans. Dit wil zeggen dat een aantal cellen een ander voltage hebben. Soms is het mogelijk de spanning gelijk te trekken met een aparte voeding. Vaak is de accu dan van korte duur weer goed.

Dit doordat er vaak een andere oorzaak is. Er zitten slechte kwaliteit cellen tussen, de cellen zijn versleten, gecorrodeerd of er is een slechte verbinding. Dit maakt het vaak voordeliger het gehele cellenpakket te vervangen. Zo bent u er ook zekerder van dat de accu weer jaren meegaat.

Accu uit elektrische fiets halen

De accu is in bijna alle gevalllen zelf uit uw fiets te halen. Door middel van een aparte sleutel, maar soms ook gewoon door middel van dezelfde sleutel als uw slot. In een aantal gevallen zit de accu vast doormiddel van een kliksysteem maar in de meeste gevallen zit de accu in de fiets in de slede.

 

Fiets batterij maken

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn om uw fiets batterij te maken? Wilt u weten of uw accu gereviseerd kan worden? Kijk dan eens in onze fietsaccuwinkel. Staat uw accu er niet bij? Neem dan contact met ons op of ga naar de volgende pagina. Fietsaccu reparatie.

Wilt u zelf uw fietsaccu reviseren? Stuur de accu naar ons op.

Bij KWS Seuren zijn wij dagelijks bezig met elektrische fiets accu’s. Wij reviseren en repareren fietsaccus van alle merken. Het komt regelmatig voor dat een accu nog niet geheel gereviseerd hoeft te worden en dat alleen een reparatie voldoende is. Zo hebben wij er al verschillende kunnen redden.

Fietsaccus bestaan niet alleen uit oplaadbare cellen. Bij iedere accu is er namelijk ook een printplaat aanwezig. Deze houdt alle cellen in de gaten. Tegenwoordig zijn er ook veel accus waarbij er communicatie van de accu naar de fiets aanwezig is. Zonder deze communicatie gaat de accu niet werken. Hierbij is het dus belangrijk dat deze intact blijven.

Gazelle accu zelf repareren

Een goed voorbeeld van het zelf repareren van een gazelle accu is dat wij precies weten hoe de accu werkt. Deze accu heeft een geavanceerde BMS (Battery Management Systeem) dat de capaciteit bijhoudt van de accu. Na een reparatie of revisie komt het voor dat de indicatie niet goed weergegeven wordt op het display van de gebruiker. Wij hebben hiervoor speciaal software ontwikkeld waarmee wij iedere gazelle innergy accu weer kunnen herprogrammeren en updaten naar de juiste capaciteit. Zelf uw gazelle innergy accu reviseren zullen wij in dit geval dus afraden.

Zelf accu vervangen?

Zelf uw fietsaccu reviseren kunnen wij dan ook niet aanraden. Het is belangrijk dat je weet waar je mee bezig bent. Het kan snel al duurder worden indien het mis gaat. U bent er zeker van dat uw accu bij ons aan het juiste adres is en er zeker van dat u 2 jaar garantie meekrijgt. Met onze ervaring weten wij inmiddels wat de problemen zijn en hoe wij deze op de beste manier kunnen oplossen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van uw fietsaccu? Kijk dan op onze fietsaccu revisie pagina.