Koen vooraad accu's

Veelgestelde vragen: Garantie

Vind antwoord op de meest gestelde vragen over jouw garantie bij KWS Seuren.

Garantie termijn

Wij geven standaard 2 jaar garantie op onze nieuwe producten. Ook geven wij standaard 2 jaar garantie op alle onderdelen die zijn vervangen tijdens de revisiewerkzaamheden. Bij verschillende accu's vervangen wij buiten het cellenpakket ook meerdere componenten zoals bijvoorbeeld de printplaat. Deze worden dus ook meegenomen in de garantie termijn.

Indien een product binnen de garantietermijn valt en deze wordt hersteld of vervangen. Gaat de garantietermijn niet opnieuw in.

Wij garanderen dat de nominale capaciteit overeenkomt met de bestelde capaciteit. Wij geven geen garantie op het aantal kilometers dat behaald kan worden. Dit doordat de capaciteit sterk afhankelijk is van heel veel verschillende factoren.

Garantiebewijs

Bij de geleverde producten ontvangt u een factuur per mail en in de zending. Deze komen overeen met een sticker op de accu. Dit zijn tevens de garantiebewijzen van uw aankoop.

Wanneer vervalt het recht op garantie binnen de termijn?

Het recht op garantie vervalt indien:

  • De klant niet direct contact opneemt binnen de opgenomen garantieperiode. En zo KWS Seuren niet in de gelegenheid wordt gesteld om het defect te verhelpen.
  • Zodra derden zonder toestemming van KWS Seuren de behuizing openen of wijzigingen aanbrengen aan de gereviseerde batterij.
  • Indien de batterij in een diepteontlading raakt door onjuist gebruik. Hierdoor kan de batterij beschadigen.
  • Er sprake is van waterschade wat niet te herleiden is aan een montagefout. Een gereviseerde en nieuwe accu is spatwaterdicht.

Ingestuurde garantie

Indien het product niet defect wordt bevonden na een grondig onderzoek nemen wij contact met u op. Wij zullen dit dan met u bespreken. Wij vragen hier alleen een kleine vergoeding voor de verzending en onderzoekskosten ter hoogte van €25,-