Bosch powerpack 300 400 500 in fiets

Wanneer uw Fiets accu vervangen?

Een fiets accu vervangen is in een aantal gevallen noodzakelijk of gewenst. Een fiets accu gaat in de regel 5 tot 10 jaar mee. Dit is een ruim begrip doordat het heel erg afhankelijk is van het onderhoud en gebruik. Kwaliteit en actieradius spelen hierbij ook een grote rol. Onderstaande punten zijn een reden om uw fiets accu te vervangen. De fiets is in veel gevallen nog goed!  Deze gaat veel langer mee

Uw fiets accu vervangen omdat de capaciteit afneemt.

Na een aantal jaren neemt de capaciteit van de fiets batterij af. Dit zorgt er voor dat u niet meer de kilometers kunt maken die u voorheen altijd heeft gemaakt. Indien u lange fietstochten wilt gaan maken kan de capaciteit die eens voldoende was nu te weinig worden. Ook de standaard geleverde capaciteit kan in deze gevallen tegenvallen. Wij kunnen in veel gevallen de capaciteit verhogen door middel van een e bike accu revisie.

De fiets accu vervangen omdat deze niks meer doet.

Indien de accu in zijn geheel niet meer werkend is zal u uw fietsaccu willen vervangen. Dit is echter niet altijd nodig, het kan bijvoorbeeld voorkomen dat de accu een kleine reparatie nodig heeft of de accu dient uit de diepte ontlading gehaald te worden. Indien u uw accu bij ons laat nakijken gaan wij uitzoeken wat het probleem veroorzaakt en proberen dit op te lossen met zo min mogelijk kosten. Ook kan het voorkomen dat uw batterij helemaal niet aan vervanging.

Accu laad niet meer geheel op.

Het komt wel eens voor dat de batterij niet meer in zijn geheel op laad.  Dit kan meerdere oorzaken hebben zoals een onbalans in de cellen. Een probleem met de elektronica of zelfs de acculader die niet meer naar behoren werkt.

Uw fiets accu vervangen of laten reviseren?

In een aantal gevallen kunt u beter uw fiets accu vervangen dan te laten reviseren. Heeft uw oude batterij bijvoorbeeld meer dan genoeg capaciteit en wilt u een extra batterij. Kies dan voor een vervangende batterij. Wij bieden voor verschillende accu's ook nieuwe batterijen aan. Is uw oude accu versleten of doet deze helemaal niets meer? Dan kan revisie van uw accu vele malen goedkoper uitvallen. Wij vervangen de accu cellen in de batterij voor een hogere kwaliteit met langere levensduur. Dit zijn de Lithium Ion accu cellen. Ook kunt u met revisie van uw batterij kiezen voor een hogere capaciteit. Wat resulteert in een hogere actieradius.

Uw fiets accu laten reviseren bij KWS Seuren

Wilt u uw oude fiets accu vervangen? Dan is revisie in veel gevallen stukken voordeliger. Ook kunt u er juist meer uithalen dan u ooit heeft gedaan. Laat uw batterij reviseren of nakijken door ons. Bij KWS Seuren zijn wij gespecialiseerd in het oplossen van deze accu problemen. Revisie van uw e-bike batterij is vele malen goedkoper en er is de mogelijkheid de capaciteit te verhogen. Wij geven standaard 2 jaar garantie op al onze revisies. Wij hebben ons gespecialiseerd in de fietsaccu. Benieuwd of uw accu voor revisie in aanmerking komt? Bekijk een overzicht van alle fietsaccu’s die wij tot nu toe al gereviseerd hebben.