Wij maken gebruik van cookies

Wij gebruiken cookies voor een betere site-ervaring en gepersonaliseerde advertenties. Zie ons [privacy beleid]() voor meer informatie.

kwsseuren.shop::component.product_form.form.field.problem_quick_select

BionX 48V

In het geval dat de BionX fiets accu niet meer werkt is een BionX accu revisie de voordelige en duurzame oplossing van de problematiek. De fiets accu revisie is er op gericht om verloren gegane accucapaciteit op te waarderen. Versleten en oude fietsaccu’s kunnen bijna altijd weer tot ongekende prestaties gebracht worden met het vernieuwen van de E-bike accucellen. Doordat de beste kwaliteit Li-Ion accucellen geplaatst worden, is het tegelijkertijd mogelijk om een grotere accucapaciteit te laten monteren. Daar een slechte fietsaccu niet altijd zijn oorzaak vindt in oude en/of versleten accucellen, worden alle fietsaccu’s voor de revisie plaatsvind, inclusief acculader, door ons geheel gecheckt. Tijdens onze controle worden acculader en regelelektronica grondig bekeken zodat fouten in deze componenten ontdekt en verholpen kunnen worden. Soms kunnen hierdoor de kosten van revisie bespaard worden, en kan volstaan worden met een reparatie of het repareren van de acculader.

Wat u kunt verwachten van een BionX batterij revisie

De BionX fietsaccu heeft een nominale spanning van 48V en, al naar gelang je keuze heb je de mogelijkheid een hogere capaciteit te kiezen van 10Ah 555Wh of 13.4Ah 627,12Wh. Nadat de accurevisie is volbracht zal bij identiek gebleven accuspecificaties, de actieradius van de BionX accu het niveau bereiken van de accu in nieuwtoestand. Aangezien de BionX fiets accurevisie de mogelijkheid biedt om de fietsaccucapaciteit uit te laten breiden, zal dit de actieradius van de fiets accu dienovereenkomstig evenredig doen toenemen. Een verdubbeling van de accucapaciteit resulteert in een verdubbeling van de actieradius.

Werkwijze van een BionX accu revisie

Is de BionX batterij eenmaal op onze locatie aangekomen, wordt hij grondig getest met de bedoeling, de bron van het mankement op te sporen. Onze diagnose is er op gericht dat symptomen en de oorzaak van het symptoom te verhelpen. Accuprestaties die afnemen kunnen immers worden veroorzaakt door een defecte acculader, BMS, of de regelelektronica in de accu. Normale slijtage is vaak oorzaak en gevolg in één. Nadat alle werkzaamheden zijn afgerond, maar voordat we een geheel gereviseerde accu terug sturen, wordt deze nog eenmaal geladen en ontladen terwijl alle belangrijke parameters van de accu tegelijkertijd met speciale meet- en testapparatuur worden gemeten. Pas nadat alle resultaten van de onderzoeken de kwaliteit van de reparaties heeft bevestigd, wordt de gereviseerde accu verzendklaar gemaakt.

Klachten en veelvoorkomende problemen van de BionX RIDE+ accu

Naarmate de accu slijtage vertoond dan kan het zijn dat de BionX fietsaccu klachten krijgt. Een aantal van de meest voorkomende klachten zijn o.a. afname van de trapondersteuning tijdens een fietstocht en de snelle terugloop van het vermogen. Dit laatste houdt in dat het aantal beloofde kilometers, oftewel de actieradius, op één volledig geladen fietsaccu niet gehaald wordt. Het gebruik van het display en haar indicatie is niet voor iedereen even gemakkelijk en logisch. Soms vermeldt het display een storing die niet goed te herleiden is. Ook kunt U er tegen aan lopen dat de fiets er tijdens een E-biketocht er mee op houdt of uitvalt bij een percentage van rond de 50%.