De verschillende modellen van Sur Ron bike:

Sur-Ron LB X series off road bike

Deze Sur Ron is geschikt voor off road gebruik en niet voorzien van een kenteken.

Sur-Ron Storm Bee elektrische motorcross off road bike

Ook deze Sur Ron is geschikt voor off road gebruik en de grote broer van de kleinere bromfiets. Deze elkektrische motor is nog niet leverbaar en komt al meer in de buurt van een full size elektrische crossmotor.

Sur-Ron LB X on road (bromfiets kenteken)

Sur-Ron STORM ELECTRIC ROAD (motorfiets kenteken)

De elektrische motor geschikt voor enduro ritten maar dus ook te rijden op de weg. 

Sur-Ron LBX Jeugd elektrische motorfiets


Deze elektrische crossbrommer is geschikt voor de jeugd en nog kleiner dan de standaard Sur Ron. Speciaal ontwikkeld voor de jongere crossers.

Sur Ron accu 60V

De originele Sur Ron accu is een accu die opgebouwd is uit panasonic cellen. Dit is een 60V accu waarbij er een capaciteit uit te halen is van 32Ah. De batterij is opgebouwd uit meerdere 18650 cellen die speciaal bedoeld zijn voor het opladen en ontladen van deze batterij. 

Opladen Sur Ron accu

De accu is op te laden met de standaar meegeleverde lader. Deze lader is voorzien van een ventilator wat er voor zorgt dat de lader niet te warm wordt tijdens het laden. De accu wordt continu geladen met 10A wat er voor zorgt dat deze in maximaal 4 uurtjes weer helemaal vol kan zijn. De accu is standaard op te laden met iedere huisstekker.

Uitnemen Sur Ron accu

Doormiddel van de contactsleutel is de accu makkelijk uit te halen. Dit is in minder dan 20 seconden gebeurt waardoor de accu eventueel snel verwisseld kan worden of zelfs mee naar binnen meegenomen kan worden. Ook is het mogelijk de accu rechtstreeks op te laden zonder de accu uit te nemen.

Actieradius originele Sur Ron accu

De standaard versie heeft een maximumsnelheid van 45 kilometer per uur. Terwijl de off road versie al snel tot een maximale snelheid van 75 kilometer per uur komt. 

De actieradius is dus sterk afhankelijk van de snelheid die je rijd maar er zijn ook tal van andere factoren die hier een rol in spelen. Een aantal hiervan zijn bijvoorbeeld de ondergrond waarop je rijdt. Het gewicht maar ook zeker het weer kan van invloed zijn. 

Het gemiddelde bereik is ongeveer 35 tot wel 100 kilometer per laad beurt.

Sur Ron 72V accu

Het is mogelijk de Sur Ron te upgraden met een andere batterij. Hiervoor is het wel nodig een andere controller te gebruiken om dit te laten samenwerken. Een veelgebruikte controller is bijvoorbeeld de BAC 4000 of de BAC 8000. Ook worden vaakt de Nucular 24F controllers gebruikt.