BionX bestaat niet meer

Helaas is het bedrijf failliet. Daardoor worden er geen nieuwe onderdelen meer geleverd. Op het moment dat de fiets het niet meer doet ligt dit vaak aan de accu. U kunt uw accu kosteloos aanbieden bij ons om het probleem te achterhalen. Na deze controle kunt u zelf beslissen wat u met uw accu wilt doen.

Naast accu’s leveren wij ook andere producten. Zoals laders, displays en andere toebehoren. Bekijk hier alle producten van BionX.

Ontwikkelingen KWS Seuren

Sinds mei 2019 kunnen wij als enige in Nederland de capaciteit programmeren van de BionX systemen.

Dit houdt in dat het display overeenkomt na revisie. De capaciteit kan in de meeste gevallen verdubbeld worden. Hierdoor kunt u twee keer zover fietsen met uw fiets dan met een nieuwe originele accu. Voorheen was het zo dat het display snel aangeeft dat deze bijna leeg is, maar dat is verholpen. 

Wij hebben zelf het BionX Programma in bezit waardoor wij alles kunnen aanpassen op het gebied van software. Bijvoorbeeld mate van ondersteuning, uitlezen van accu motor en display. Maar ook bijvoorbeeld de maximale snelheid aanpassen.

Kortom: wij kunnen alle BionX programmeren.

Trek & BionX

Wat is BionX?

BionX is een aandrijfsysteem dat veelvuldig gebruikt werd door Trek. BionX verzorgde een aantal jaar het systeem voor de elektrische aandrijving. Dit systeem bestaat uit de motor met ingebouwde regelaar, display, sensoren en de accu. Fietsenspeciaalzaken hebben de mogelijkheid het systeem van BionX uit te lezen en programmeren.

Programmeren BionX

Sinds mei 2019 kunnen wij als enige in Nederland de capaciteit programmeren van de BionX systemen. Dit houdt in dat het display overeenkomt na revisie. Wij hebben zelf het BionX Programma in bezit waardoor wij alles kunnen aanpassen op het gebied van software. Bijvoorbeeld mate van ondersteuning, uitlezen van accu, motor en display. Maar ook bijvoorbeeld de maximale snelheid kunnen aanpassen.

Snelheid aanpassen BionX

De snelheid  van het BionX systeem is aan te passen door middel van het programmeren van de software. Bij het aanpassen van de snelheid is het nodig de fiets, accu en display op locatie te hebben. De maximale snelheid kan begrensd worden maar ook verhoogd. Houd er rekening mee dat een verhoging van de snelheid verschillende nadelen heeft. De standaard fiets is hier niet voor gemaakt en het is verboden om zonder kenteken meer dan 25km/h te  ondersteunen.